Dette oppdaget jeg så sent som igår kveld... Og så går man der som en idiot og venter, skråsikker på at alt er i orden - før man ved en tilfeldighet skjønner at man har glemt noe vesentlig.. [emoji846]Til informasjon så tar det mye lengre tid, faktisk veldig mye lengre tid, å kjøle ned vørteren når man glemmer å skru av varmen [emoji51]
Sitter og smaker på weissbieren jeg akkurat har tappet på flasker. Syns den er så inni hampen tørr.. Ikke rart da hydrometerprøven viser å være 1.004(skulle ha vært 1.011).. faen.. infeksjon tenker jeg med en gang.. Men google is your friend, og voila man finner svar på det meste. Det viser seg at beersmith har feil verdi på Max attenuation på gjæren jeg har brukt.. Safbrew Wheat DCL/Fermentis WB-06. I Beersmith opererer de med 68%!! Mens fermentis oppgir 84-88%!! En liten typo med andre ord ..
Har du snekret oppskrift etter estimert FG i Beersmith?
Jupp. Har vært sånn tålig spot on på de fleste brygg frem til nå. Har du andre erfaringer?
Sitter og smaker på weissbieren jeg akkurat har tappet på flasker. Syns den er så inni hampen tørr.. Ikke rart da hydrometerprøven viser å være 1.004(skulle ha vært 1.011).. faen.. infeksjon tenker jeg med en gang.. Men google is your friend, og voila man finner svar på det meste. Det viser seg at beersmith har feil verdi på Max attenuation på gjæren jeg har brukt.. Safbrew Wheat DCL/Fermentis WB-06. I Beersmith opererer de med 68%!! Mens fermentis oppgir 84-88%!! En liten typo med andre ord ..
Satt og snekret oppskrift i BS her forleden og fikk voldsomt stor variasjon i FG når jeg endret meskeskjemaet.. Spent på om det stemmer, for jeg måtte droppe de første lave stegene jeg hadde tenkt å bruke, som jeg synes var litt kjipt, for det var meskeskjemaet til Gahr som jeg har mye tillit til.. Men blir FG for lav havner ølet utenfor stilen, så jeg tør ikke annet..
Hva slags øl var dette?
Jeg dreiv mye med kompliserte meskeskjemaer, og har fått bedre øl - mener jeg - etter at jeg kutta ut alle lave steg. Unntak: Weissbier
Det virker ellers rart at de lave stegene skal influere noe særlig på FG. Det er da ikke der du styrer gjærbarheten?
Trenger du nummeret til kiropraktorvakta?Note to self: Ikke løft et stappfullt 60 liters gjæringskar fra gulvet og opp på benken aleine, og/eller uten løfteinnretning.
Bildet viser en hjemmebrygger som ligger strak ut med «hekseskudd». I kjelleren står to batcher klare for flasker og fat. Håper ryggen løsner ila dagen.
Dersom du monterer jul på den og kjører den rundt med last så tror jeg du bryter med en del av instruksjonene for bruk av jekken.Huffda. Dette er og grunnen til at veike meg ikke tør å gå for 60l. Må jo være et helvete å få inn/ut av gjæringsskap. Men den MC jekken som @LarsUlv postet tidligere virker som er greit verktøy om en monterer hjul på den?
Altrnativet er å organisere seg bort fra flytting av fullt gjæringskar. Bruker 60-liters speidelkar når det brygges stort. Setter tomt kar i gjæringsskapet, pumper vørter (via motstrømskjøler) til karet, og tapper til fat fra gjæringsskapet, med litt CO2-trykk i gummipropen på karet.Huffda. Dette er og grunnen til at veike meg ikke tør å gå for 60l. Må jo være et helvete å få inn/ut av gjæringsskap. Men den MC jekken som @LarsUlv postet tidligere virker som er greit verktøy om en monterer hjul på den?
Note to self: Ikke løft et stappfullt 60 liters gjæringskar fra gulvet og opp på benken aleine, og/eller uten løfteinnretning.
Bildet viser en hjemmebrygger som ligger strak ut med «hekseskudd». I kjelleren står to batcher klare for flasker og fat. Håper ryggen løsner ila dagen.
EllerTrenger du nummeret til kiropraktorvakta?