Godt at det gikk bra til slutt.Slappet av på sofaen under kjøling. Sovna tvert. Endte opp med å pitche lucky jack på 7C. Valgte da å ikke rehydrere for å unngå forskjellige temperatursteg for gjæren, og strødde US05 i tørt. Gjæringen var fint i gang etter 2 dager på 18C og jeg fikk normal utgjæring og en meget god Lucky Jack. Snipp snapp snute
Veldig lærerik lesingPresskanne for å lage humlete? http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=258701
Godt poeng...Jeg ville heller bare kokt i en liten del vann
Kokt gjær høres ikke no digg ut
Sent from my iPhone using Tapatalk
Det er nesten så du kan se den glise hånlig mot deg.Det var da voldsomt til kluss man skulle oppleve i dag da! Kjøleren er tatt frem fra vinterdvale og tabben er komplett og leksen lært. Lagre kjølere inne. IKKE ute.
Om ikke annet er det en fantastisk unnskyldning til å snekre sammen den motstrømskjøleren vi har siklet så lenge på!
Vis vedlegget 23962
Jeg får alltids en post-it eller noe oppi.Bare meg som titt og ofte får halve lokket oppi gjæringskaret når jeg åpner for å tappe? Blir like sur hver gang.
Jeg vet ikke om du får ut noe særlig mer bitterhet av humla som følge av det der. Se tabell 7 her: http://howtobrew.com/book/section-1/hops/hop-bittering-calculations Virkningen av å forlenge koketiden minker jo etter hvert - og her er det jo ikke snakk om koketid, heller.Ok, ikke en bryggertabbe, men hva kan jeg forvente er påvirkningen?
Brygger en 7Fjell Mangus Barfot. Koketid 90 minutter.
Humle med høy alfasyre (Summit) på 90 minutter, så skal det Citra og Cascade i på 15 minutter.
MEN!! Halveis i kok (45 min), går strømmen i hele bygden. Den er borte i 1time og 10 min.
Da strømmen kom tilbake var det dampet av ytterligere 2 liter på en 23L batch. Jeg tenkte, jeg må jo følge humleskjema, så jeg fortsatte like godt å koke videre i 45 minutter til, og fulgte humleskjema.
Men jeg tilsatte 1.5 liter rent vann i de siste 45 kokeminuttene for å senke SG som var blitt for høy, og for å kompensere for 2L avdamping under strømbruddet.
Så totalt har gryten min (Grainfather) dampet av i 2 timer og 40 minutter. Vil de danne noen usmaker, eller tilføre noen "interresante" aspekter til batchen min?
Det må være en grunn til at en sjelden koker mer enn maks 90 minutter, og hva er det som skjer?