Akkurat flasket 60 flasker i det jeg ser at flaskepumpa står ubrukt.. de er med andre vasket med PBW, skylt i vann og flasket uten sterilisering. Satser på det går bra, får drikke dem fort..
... er det mulig at humleoverdosen har gitt øllet den vonde ettersmaken? Håper noen ukers lagring vil redde denne batchen, men har ikke troen.
Du har ikke noen fat du kan legge det på for å unngå eksplosjon? ... og dra det med på fredagens Hjemmebryggerhelg... ?... kommer jeg straks til å sjenke en god del svært lovende øl med dødsdom i dass
Hjalp å vaske? Hun må du beholdeSatte starter i dag for ukens bayerbrygg. Kolben ble litt i fulleste laget så tilsatte spraymalten med største forsiktighet sammen med litt skumdreper. Tilfreds med å unngå overkok til tross for mengden senkes skuldrene. Etter å ha kokt noen minutter skjer katastrofen. Tilsetter en liten slump med gjærnæring og før jeg rekker å blunke slår en geysir av kokende vørter opp av kolben og ut over hele jævla kjøkkenet. Jeg unngår heldigvis å få noe særlig på meg selv. Jeg står å roper høyt til han som bor lengst der nede og fruen kommer løpende for å se hva som foregår. Hu var ikke videre imponert, men hjalp meg i det minste med å vaske. Større kolbe står nå på handlelisten
Starter ble laget på vørterøl da jeg ikke gadd å koke spraymalt en gang til
Oppdaget nettopp at gjæren jeg har brukt i fire brygg har plukka opp en infeksjon, sannsynligvis etter det første brygget heldigvis har jeg ikke flaska annet enn det første brygget (som forøvrig smaker bra), dermed kommer jeg straks til å sjenke en god del svært lovende øl med dødsdom i dass
Både tilsetting av DME og Gjærnæring er 'farlige' greier... og det koker alltid over i det sekundet du snur ryggen til.... og før jeg rekker å blunke slår en geysir av kokende vørter opp av kolben og ut over hele jævla kjøkkenet.
Pent tilbud! Men tripelen har allerede en svak pellicle og har fått en litt off atoma. Dubbelen er ikke ferdig gjæret, så jeg kan selvfølgelig ha flaks, men tviler. Ingen av dem vil være drikkandes denne uka.Du har ikke noen fat du kan legge det på for å unngå eksplosjon? ... og dra det med på fredagens Hjemmebryggerhelg... ?
Har en 19L du kan låne...
Tja, skal vurdere det. Har allerede tre tjuelitere rundt i huset med funky øl som har stått 6-12 måneder, og begrenset med lagringsplass.Du har ikke lyst til å pitche brett og sette de i kjelleren et års tid? Hittil så jeg har sett brett redde to øl fra dodraugen og den ene endte opp med å bli skikkelig spennende (den andre ble helt OK). Jeg er veldig spent på om det var flaks eller ei.
Skulle meske en Wit, og stilte Speidel på Innmesk 50, så meskesteg på 60 i 5 min også 68 i 90. Var nettopp nede å sjekka hvordan det sto til, og jaggu sto ikke jævelen på 78 allerede! [emoji35] Jeg hadde tydeligvis trykka feil, så det ble 5 min @ 60 gr og deretter 5 min på 68 for så å gå rett til utmesk(78). Hadde holdt 78 i 15 min allerede, så jeg antar at det er lite å gjøre nå. Spørsmålet er: Hva vil dette føre til. Stigning fra 50, via 60(5min), og opp til 68 tar jo noen minutter, så håpet er at jeg har fått fullført konverteringen. Noen som har erfart lignende, og kan si noe om mulig konsekvens?
Har du jod så kan du jo enkelt teste. Vil tro det er masser av stivelse igjen. Flott øl å tilsette en blandet gjærkultur i da. Stivelsen vil holde aktiviteten igang lenge. Du kan jo vurdere det om gjæringen ikke gir deg et OK resultat.
Fins det noe som ikke kan reddes med brett, Buer?Jeg ville bare brukt en brett-stamme, jeg. Den burde tørke ut ølet og tilføre en del fønk. Surøl blir vanskelig da jeg tipper det er for mange IBUer i ølet ditt.