Bryggesoftware: Brewing Day

Brukte chrome på android telefon. Bladde frem og tilbake mellom steps, notes og recipe. Gikk også ut av brygge fane og in på recipes. Var også inne på andre chrome faner under bryggingen. Prøvde nå å legge til notater på IPad og det virket som det skulle.??
 
@TazzaT, @LarsUlv Da ligger det inne på brygget når brygget er startet (regnet fra når man starter/trykker done) på det første steget. I tillegg så vil det under den runde "checkmarken" på alle ferdige steg stå tidspunkt dette steget var ferdig.

Merk at for noen av de eldste bryggene som er laget her inne, så ligger ikke denne informasjonen på brygget slik at jeg kan vise den frem.
 
Heisann!

Har testet ut litt og må så langt konkludere med at dette er et veldig bra program, godt jobbet og raust delt :)

Har sett et par småting:
  1. Hvis du velger Add new brew og glemmer å sette inn Batch name, og velger så Start new brew, kommer feilmeldingen "You must enter a name for this batch." (med rød bakgrunn). Dette er jo bra. Legger så inn navn på batchen og prøver Start new brew på nytt. Da fungerer det fint, som forventet. Men hvis en klikker på arkfane Recipe, så vises feilmeldingen der. Har funnet ut at en Shift+F5 resulterer i at feilmeldingen forsvinner, så da er det vel noe som "henger igjen". Ingen stor sak dette ;)

  2. I min testoppskrift har jeg med et Mash-out steg som skal ligger på 76°C i 10 minutter. Når jeg prøver meg på et "virtuelt brygg" av denne, sier programmet på Mash-out steget "To raise the temperature of the mash to 76.0 °C, you may add 10.23 litres of boiling water". Her faller jeg av, pleier aldri tilsette vann her - det vil jo gjøre sluttvolumet altfor stort. Går jeg så videre til neste steg, som er Sparge, ber programmet meg om "Sparge using 12.70 litres of water at 75.5 °C to obtain a pre-boil volume of 28.50 litres". Denne forventet jeg. Så Mash-out meldingen er altså noe forvirrende - i alle fall for meg :)

Så litt feature creeping ;)
i) Kunne det vært en idé å også oppgitt skyllevolum (spargevolum) i oppskriften? Dette kan jo beregnes allerede der. Min erfaring er at en trenger litt tid på å varme opp dette vannet - det bør derfor være klart allerede ved "end of the Mash-in step".

ii) Jeg har selvsagt lest hele tråden her, mye interessant lesing - lærer som bare det! Mener det var en som etterlyste at en skal kunne slette globale ingredienser. Du bekreftet vel at dette fungerer, men at en må slette en og en. Litt tungvint da det er mange ingredienser. Hva med 3 små knapper over tabellen (gjerne på høyre side). "Knappene" kunne gjerne bare være de samme ikonene du alt bruker i kolonnen Global (pluss et nytt). Disse fungerer som radiobuttons - altså kun en aktiv om gangen. Klikker en da på f. eks brukerikonet, så vises kun ingredienser en selv har lagt inn. Klikkes globusen vises bare de globale, og til slutt et tredje ikon som gjør at alle ingredienser vises (både globale og brukerdefinerte).
 
Det var jeg som etterlyste det å slette globale ingredienser men forslaget rett over her er jo enda bedre.
 
Heisann!

Har testet ut litt og må så langt konkludere med at dette er et veldig bra program, godt jobbet og raust delt :)

Har sett et par småting:
  1. Hvis du velger Add new brew og glemmer å sette inn Batch name, og velger så Start new brew, kommer feilmeldingen "You must enter a name for this batch." (med rød bakgrunn). Dette er jo bra. Legger så inn navn på batchen og prøver Start new brew på nytt. Da fungerer det fint, som forventet. Men hvis en klikker på arkfane Recipe, så vises feilmeldingen der. Har funnet ut at en Shift+F5 resulterer i at feilmeldingen forsvinner, så da er det vel noe som "henger igjen". Ingen stor sak dette ;)

  2. I min testoppskrift har jeg med et Mash-out steg som skal ligger på 76°C i 10 minutter. Når jeg prøver meg på et "virtuelt brygg" av denne, sier programmet på Mash-out steget "To raise the temperature of the mash to 76.0 °C, you may add 10.23 litres of boiling water". Her faller jeg av, pleier aldri tilsette vann her - det vil jo gjøre sluttvolumet altfor stort. Går jeg så videre til neste steg, som er Sparge, ber programmet meg om "Sparge using 12.70 litres of water at 75.5 °C to obtain a pre-boil volume of 28.50 litres". Denne forventet jeg. Så Mash-out meldingen er altså noe forvirrende - i alle fall for meg :)

Så litt feature creeping ;)
i) Kunne det vært en idé å også oppgitt skyllevolum (spargevolum) i oppskriften? Dette kan jo beregnes allerede der. Min erfaring er at en trenger litt tid på å varme opp dette vannet - det bør derfor være klart allerede ved "end of the Mash-in step".

ii) Jeg har selvsagt lest hele tråden her, mye interessant lesing - lærer som bare det! Mener det var en som etterlyste at en skal kunne slette globale ingredienser. Du bekreftet vel at dette fungerer, men at en må slette en og en. Litt tungvint da det er mange ingredienser. Hva med 3 små knapper over tabellen (gjerne på høyre side). "Knappene" kunne gjerne bare være de samme ikonene du alt bruker i kolonnen Global (pluss et nytt). Disse fungerer som radiobuttons - altså kun en aktiv om gangen. Klikker en da på f. eks brukerikonet, så vises kun ingredienser en selv har lagt inn. Klikkes globusen vises bare de globale, og til slutt et tredje ikon som gjør at alle ingredienser vises (både globale og brukerdefinerte).

Først og fremst. Takk for tilbakemeldinger. Mye bra og ta av her :)

Tilbakemelding på punktene dine:

1. Jeg klarer ikke å gjenskape denne. Jeg har prøvd følgende: trykk på Add brew, velg en oppskrift, trykk på Start new brew. Feilmelding kommer opp, skriver så inn et navn og trykk på Start new brew. Da blir brygget laget. Trykker så på Recipes og er på fanen My recipes. Har prøvd både å ha en oppskrift oppe, og åpne en ny, men får ikke opp denne feilmeldingen der. Er det noen steg jeg har glemt for å få denne feilen opp? Hvilken nettleser er det du bruker? Det kan være noe som skjer i en nettleser og ikke andre.

2. Dette stemmer. Vannmengden som benyttes for å øke temperaturen regnes ikke med i totalvolumet, noe som blir feil. Jeg kommer til å endre dette ved å legge inn et valg på utstyrsprofilen med hvordan man øker temperaturen mellom meskesteg, og hvis man der velger å tilføre kokende vann, så må jeg justere Sparge volume. Og velger man å øke temperaturen via varmekilde, så blir det som i dag bortsett fra at teksten på steget blir endret. Høres det fornuftig ut?

i) Man har vel ikke brukt for dette på oppskriften før man har opprettet brygget? Når man lager en ny oppskrift så er det jo ikke spesielt viktig hvor stort Sparge volume skal være før man faktisk skal brygge. Inne på brygget under Summary så ser du alle disse volumene. Burde det ikke holde å ha det der?

ii) Meget bra forslag. Og det gjør også at man ikke sliter hvis man ombestemmer seg, og vil ha tilbake de globale. Men da er spørsmålet: hvis dette skal filtreres i tabellene, så vil man jo fortsatt (i utgangspunktet) få opp disse når man søker opp ingredienser til en oppskrift f.eks. som kanskje ikke er det som man ønsker. En mulighet er jo at man legger disse valgene på profilen, og bruker de gjennom hele applikasjonen. Bra forslag, og kommer garantert til å bli implementert i en eller annen form :)
 
Først og fremst. Takk for tilbakemeldinger. Mye bra og ta av her :)

Tilbakemelding på punktene dine:

1. Jeg klarer ikke å gjenskape denne. Jeg har prøvd følgende: trykk på Add brew, velg en oppskrift, trykk på Start new brew. Feilmelding kommer opp, skriver så inn et navn og trykk på Start new brew. Da blir brygget laget. Trykker så på Recipes og er på fanen My recipes. Har prøvd både å ha en oppskrift oppe, og åpne en ny, men får ikke opp denne feilmeldingen der. Er det noen steg jeg har glemt for å få denne feilen opp? Hvilken nettleser er det du bruker? Det kan være noe som skjer i en nettleser og ikke andre.

2. Dette stemmer. Vannmengden som benyttes for å øke temperaturen regnes ikke med i totalvolumet, noe som blir feil. Jeg kommer til å endre dette ved å legge inn et valg på utstyrsprofilen med hvordan man øker temperaturen mellom meskesteg, og hvis man der velger å tilføre kokende vann, så må jeg justere Sparge volume. Og velger man å øke temperaturen via varmekilde, så blir det som i dag bortsett fra at teksten på steget blir endret. Høres det fornuftig ut?

i) Man har vel ikke brukt for dette på oppskriften før man har opprettet brygget? Når man lager en ny oppskrift så er det jo ikke spesielt viktig hvor stort Sparge volume skal være før man faktisk skal brygge. Inne på brygget under Summary så ser du alle disse volumene. Burde det ikke holde å ha det der?

ii) Meget bra forslag. Og det gjør også at man ikke sliter hvis man ombestemmer seg, og vil ha tilbake de globale. Men da er spørsmålet: hvis dette skal filtreres i tabellene, så vil man jo fortsatt (i utgangspunktet) få opp disse når man søker opp ingredienser til en oppskrift f.eks. som kanskje ikke er det som man ønsker. En mulighet er jo at man legger disse valgene på profilen, og bruker de gjennom hele applikasjonen. Bra forslag, og kommer garantert til å bli implementert i en eller annen form :)

Det beste ville jo vært hvis man kan velge i hvilken liste av ingredienser men vil søke i, og bare få opp resultater derfra. Jeg ser for meg at jeg vil bruke typene jeg har lagt inn selv, men plutselig vil jeg bruke havregryn, og det står jo ikke akkurat potensiale på pakkene til Bjørns Havregryn, så da ville jeg valgt globalt filter og søkt opp "oats".
 
Først og fremst. Takk for tilbakemeldinger. Mye bra og ta av her :)

Tilbakemelding på punktene dine:

1. Jeg klarer ikke å gjenskape denne. Jeg har prøvd følgende: trykk på Add brew, velg en oppskrift, trykk på Start new brew. Feilmelding kommer opp, skriver så inn et navn og trykk på Start new brew. Da blir brygget laget. Trykker så på Recipes og er på fanen My recipes. Har prøvd både å ha en oppskrift oppe, og åpne en ny, men får ikke opp denne feilmeldingen der. Er det noen steg jeg har glemt for å få denne feilen opp? Hvilken nettleser er det du bruker? Det kan være noe som skjer i en nettleser og ikke andre.

2. Dette stemmer. Vannmengden som benyttes for å øke temperaturen regnes ikke med i totalvolumet, noe som blir feil. Jeg kommer til å endre dette ved å legge inn et valg på utstyrsprofilen med hvordan man øker temperaturen mellom meskesteg, og hvis man der velger å tilføre kokende vann, så må jeg justere Sparge volume. Og velger man å øke temperaturen via varmekilde, så blir det som i dag bortsett fra at teksten på steget blir endret. Høres det fornuftig ut?

i) Man har vel ikke brukt for dette på oppskriften før man har opprettet brygget? Når man lager en ny oppskrift så er det jo ikke spesielt viktig hvor stort Sparge volume skal være før man faktisk skal brygge. Inne på brygget under Summary så ser du alle disse volumene. Burde det ikke holde å ha det der?

ii) Meget bra forslag. Og det gjør også at man ikke sliter hvis man ombestemmer seg, og vil ha tilbake de globale. Men da er spørsmålet: hvis dette skal filtreres i tabellene, så vil man jo fortsatt (i utgangspunktet) få opp disse når man søker opp ingredienser til en oppskrift f.eks. som kanskje ikke er det som man ønsker. En mulighet er jo at man legger disse valgene på profilen, og bruker de gjennom hele applikasjonen. Bra forslag, og kommer garantert til å bli implementert i en eller annen form :)

Skal vi se..
1) Jeg gjør følgende:
a) Klikker på My brews på toppen av siden
b) Klikker så på Add new brew, det kommer da opp en liste med mine oppskrifter
c) Klikker på en oppskrift. Siden som nå kommer opp har tittel Batch information
d) Klikker på Start new brew - får da aktuell feilmelding
e) I feltet Batch name legger jeg nå inn navn på batchen
f) Klikker nok en gang Start new brew - feilmeldingen forsvinner og en ny side dukker opp (vi er nå på hovedsiden My brews og arkfanen Brews in progress)
g) Velger så på arkfanen Recipe - der dukker feilmeldingen opp igjen

Dette er en minor, men jeg gjenskaper den lett hos meg ;)
Bruker Chrome.

2) Høres perfekt ut, jeg endrer temperatur gjennom varmekilden (elektrisk plate eller gass, alt etter som)

i) Enig, holder plenty :)

ii) Goody!
 
Skal vi se..
1) Jeg gjør følgende:
a) Klikker på My brews på toppen av siden
b) Klikker så på Add new brew, det kommer da opp en liste med mine oppskrifter
c) Klikker på en oppskrift. Siden som nå kommer opp har tittel Batch information
d) Klikker på Start new brew - får da aktuell feilmelding
e) I feltet Batch name legger jeg nå inn navn på batchen
f) Klikker nok en gang Start new brew - feilmeldingen forsvinner og en ny side dukker opp (vi er nå på hovedsiden My brews og arkfanen Brews in progress)
g) Velger så på arkfanen Recipe - der dukker feilmeldingen opp igjen

Dette er en minor, men jeg gjenskaper den lett hos meg ;)
Bruker Chrome.

2) Høres perfekt ut, jeg endrer temperatur gjennom varmekilden (elektrisk plate eller gass, alt etter som)

i) Enig, holder plenty :)

ii) Goody!

Ah, oppskriften til selve brygget ja. Da var det jo lett å gjenskape. Og heldigvis eksepsjonelt lett å fikse ;)
 
Jepp, absolutt ikke en browserissue. En god gammeldags bug ;)

Har fikset det nå, men får ikke lagt det ut før jeg er ferdig med en litt større ting jeg holder på med. Og det er å endre oppskrifter på brygg som er påbegynt. Det er litt tricky å ikke miste noe state da det kan være flere eller færre steg på den nye oppskriften, men jeg nærmer meg å ha det fungerende. Det er iallefall kjekt for meg når jeg er midt utti der, og ser at jeg har glemt noe essensielt på oppskriften ;)

Mye å gjøre på jobb om dagen, men den oppdateringen kan man regne med at kommer i løpet av helgen iallefall.
 
Jepp, absolutt ikke en browserissue. En god gammeldags bug ;)

Har fikset det nå, men får ikke lagt det ut før jeg er ferdig med en litt større ting jeg holder på med. Og det er å endre oppskrifter på brygg som er påbegynt. Det er litt tricky å ikke miste noe state da det kan være flere eller færre steg på den nye oppskriften, men jeg nærmer meg å ha det fungerende. Det er iallefall kjekt for meg når jeg er midt utti der, og ser at jeg har glemt noe essensielt på oppskriften ;)

Mye å gjøre på jobb om dagen, men den oppdateringen kan man regne med at kommer i løpet av helgen iallefall.

He he, ja ser den ;) Leker litt med en lignende prosjekt selv, dog bare for meg selv (C# windows applikasjon) og ABSOLUTT ikke på Brewing Day nivå. Mest fordi jeg er interessert i formlene bak dette. Har brukt en del tid på formelverk etc. Fant litt i boken "Brygg mer". Det blir fort mange tilstander/states å holde styr på, spesielt hvis en skal kunne endre ting og tang dynamisk. Kommer til å teste ut Brewing Day med virtuelle brygg en periode før jeg tar det "live" - må få inn workflow'en :)
 
He he, ja ser den ;) Leker litt med en lignende prosjekt selv, dog bare for meg selv (C# windows applikasjon) og ABSOLUTT ikke på Brewing Day nivå. Mest fordi jeg er interessert i formlene bak dette. Har brukt en del tid på formelverk etc. Fant litt i boken "Brygg mer". Det blir fort mange tilstander/states å holde styr på, spesielt hvis en skal kunne endre ting og tang dynamisk. Kommer til å teste ut Brewing Day med virtuelle brygg en periode før jeg tar det "live" - må få inn workflow'en :)

Hovedsakelig C# utvikler jeg også. Men tenkte jeg i dette prosjektet skulle lære meg node backend, og react+redux frontend. Meget fornøyd med valgene så langt :)
 
Ny funksjonalitet: Da er det endelig mulig å endre på en oppskrift inne på et brygg. Dette vil da føre til endring i stegene i brygget, men alt som er ført inn av avlesninger og status på de forskjellige stegene vil være beholdt så lenge de fremdeles eksisterer.
 
Ny funksjonalitet: Da har jeg laget filtere for gloable og lokale ingredienser som etterspurt av @Robin Schive og @Miguel.
Det vil si at i listene over ingredienser og over søkefeltet på ingredienser i oppskriften så er det to ikoner som indikerer globale og lokale ingredienser som man kan skru av og på. Endrer man det et sted så gjelder det over hele siten, og blir også husket neste gang man kommer inn på siden slik at man slipper å stille det inn hver gang.
 
Savner kategorien "Annet" (Other) som en kategori under ingredienser. Litt usikker på hvilke data som bør være med, men mengde (g/ml/anallt??) bør også tid tilsvarende humle være med. eksempler på annet er gjærnæring, Irish moss, krydder, frukt.
 
Savner kategorien "Annet" (Other) som en kategori under ingredienser. Litt usikker på hvilke data som bør være med, men mengde (g/ml/anallt??) bør også tid tilsvarende humle være med. eksempler på annet er gjærnæring, Irish moss, krydder, frukt.

Kategorien Other har vel ligget under ingredienser ganske så lenge nå den! Det er riktignok ganske lite som er lagt inn der, og funksjonaliteten trenger å utvides noe til å ikke bare gjelde ingredienser som skal has i under kok, men det er ingenting i veien for og legge inn det du trenger der selv :) Irish moss ligger forøvrig der allerede ;)
 
  • Like
Reaksjoner: JEG
Tilbake
Topp