Steinar Huneide
Norbrygg-medlem
Ingen skade skjedd, du har bare skumma av det som ikke egentlig er ønskelig når du høster seinere. Kveiken kan du fryse eller ha i kjøleskap når den er tørka. Det går fint å åpne lokket så lenge gjæring pågår. Gamlekarene gjærer med et håndkle over tankene sine. Du fikk nok kveik sikkert til ti batcher, så du får prøve deg litt fram. Starter skal aldri være nødvendig, og det kan jo være litt vanskelig kanskje å holde tempen oppe på starteren.Aha, da er jeg 30 timer for tidlig ute, fikk jo forklart 48 timer, men har altså da misforstått og trodde det måtte gjøres i løpet av 48 timer
Jaja, da vet jeg det, mange takk Jeg vet dette er en topphøster, men jeg lurer allikevel på, jeg liker ikke åpne karet under gjæring, om det er mulig å sette en starter på Skare kveik for så å tørke og fryse den, og hva de evt. ulempene ved det er.