Har litt lyst å prøve å sette opp ett system med kapasitet på rundt 100 liter med Counter-recirculating Re-sparge System(CRS) som foreslått benyttet i Lonnie Macs'
http://www.alenuts.com/Alenuts/brutus20.html
Tenker denne brygge metoden sparer både penger (trenger kun 2x kjeler og varmekilder) og litt tid på bryggedagen. Uten sparge blir det vel ikke noe tanin utskilling heller.
Lurer på om effektiviteten blir for dårlig til at dette er en farbar vei, er ikke veldig opptatt av effektivitet men syntes den ikkemå bli latterlig lav heller. De fleste av mine brygg har en OG < 1070, men det er greit å kunne dra til med en barlywine (1100 OG) uten å måtte koke i timesvis eller tilsette en hel masse spraymalt/ekstrakt hvis behovet skulle melde seg.
Alternativet er ett RIMS eller HERMS oppsett med tre kjeler, men jeg liker enkeltheten til ett CRS system.
http://www.alenuts.com/Alenuts/brutus20.html
Tenker denne brygge metoden sparer både penger (trenger kun 2x kjeler og varmekilder) og litt tid på bryggedagen. Uten sparge blir det vel ikke noe tanin utskilling heller.
Lurer på om effektiviteten blir for dårlig til at dette er en farbar vei, er ikke veldig opptatt av effektivitet men syntes den ikkemå bli latterlig lav heller. De fleste av mine brygg har en OG < 1070, men det er greit å kunne dra til med en barlywine (1100 OG) uten å måtte koke i timesvis eller tilsette en hel masse spraymalt/ekstrakt hvis behovet skulle melde seg.
Alternativet er ett RIMS eller HERMS oppsett med tre kjeler, men jeg liker enkeltheten til ett CRS system.