Counter-recirculating Re-sparge System

Har litt lyst å prøve å sette opp ett system med kapasitet på rundt 100 liter med Counter-recirculating  Re-sparge System(CRS) som foreslått benyttet i Lonnie Macs'
http://www.alenuts.com/Alenuts/brutus20.html
Tenker denne brygge metoden sparer både penger (trenger kun 2x kjeler og varmekilder) og litt tid på bryggedagen. Uten sparge blir det vel ikke noe tanin utskilling heller.

Lurer på om effektiviteten blir for dårlig til at dette er en farbar vei, er ikke veldig opptatt av effektivitet men syntes den ikkemå bli latterlig lav heller. De fleste av mine brygg har en OG < 1070, men det er greit å kunne dra til med en barlywine (1100 OG) uten å måtte koke i timesvis eller tilsette en hel masse spraymalt/ekstrakt hvis behovet skulle melde seg.

Alternativet er ett RIMS eller HERMS oppsett med tre kjeler, men jeg liker enkeltheten til ett CRS system.
 
Dette systemet så jo spennende ut! Enkelt og greit.

Hvis man plasserer meskekjelen høyere enn kokekjelen, så slipper man kanskje unna med bare en pumpe. Da kan vørter renne fritt fra meskekjele til kokekjele, for her vil det ikke være fare for at det renner over siden total væskemengde må jo være slik at all vørter får plass i kokekjelen etter ferdig mesking/skylling.

Pumpe brukes da for å få væske fra kokekjele til meskekjele. Her kan en bruke en autosparge  eller annen automatventil for å hindre overfylling av meskekjelen.
 
Tilbake
Topp