dårlig lukt men godt øl?

gjennom gjærlåset luktet det dårlig under hele gjæringen. lignet som kloak eller 'rotten eggs' eller spylervæske...i alle fall litt skremmende  :eek: . Det var brukt Safale T-58. Spesielt da jeg brygget et nytt brygg og sto ved siden av dette. Det luktet himmelsk...søt-alkohol-mint...brukte Wyeast 1214 her. For en kontrast..nesten samme oppskrift.

Nå var det flasketid og da jeg åpned gjæringskaret luktet det veldig godt og etter flasking fikk jeg smake ølet (med T-58) og det var lovende  :skitbra: regnet med at jeg kanskje måtte kaste pga infeksjon men nei, heldigvis ikke (fikk foresten ikke brute 1020 grensen  :roedme: målte 1026 (OG 1084) men det er et annet emne)

er dette hva skjedde her kjennt hos dere?
 
Det er en del typer gjær, spesielt noen lagergjær og f eks Westmalle-gjæren, som gir fra seg ulike typer svovellukt.  :syk:

Det lukter ikke spesielt godt, men det går over og forsvinner. Det er altså en naturlig reaksjon og, som du allerede har oppdaget, er ikke noe som ødelegger ølet.  :grin2:
 
Tilbake
Topp