Finn Berger
Moderator
Du mener vel DMS, ikke diacetyl?Diacetyl test. To cognac glass for å samle aroma. En teskje hermetisk mais og en skvett av laken i det ene.
Vis vedlegget 66663
En ordinery bitter med noe humle, men ikke mye. Lite bitterhet.
Vis vedlegget 66664
Hvis dette er diacetyl så er det MYE søtere enn va jeg har oppfattet tidligere.
Jeg tømte ut maisen for at den ikke skulle gi for mye direkte lukt.
Vis vedlegget 66665
Hvis dette et diacetyl så har jeg aldri kjent diacetyl i øl. Øl med hermetisk mais er definitivt ikke noe jeg har lyst til å drikke, men jeg mistenker beskrivelsen av diacetyl er misvisende for mange.
Det er alltid et problem med lukt. En god vin kan lukte hestesadel. For at det skal gi mening, bør du ha ridd en del og ha relativt gode assosiasjoner til en svett hestesadel. For meg gir det ikke mening.
Farger er mye lettere. Dersom jeg sier grønn, så vet alle sånn omtrent hva jeg mener. Spesifiserer jeg med signalgrønn blir det bedre. Signalgrønn som skjærer mot gult kan alle skille fra signalgrønn som skjærer mot turkis.
Sånn er det ikke med lukt. Da må vi si lukter som et eller annet annet, og håpe at den vil snakker med har luktet det samme og har samme opplevelse av lukten.