Satte en pils den 27/02 der tanken er at dette skal bli påskeøl, og da er det travelt!
Har tidligere gjæret pils og lagret tradisjonelt med godt resultat (etter min smak ihvertfall).
Denne gangen forsøker jeg meg på BryggSelv bloggen sin hurtigvariant :
Noen som har testet denne varianten, eller har tanker om den?
I tillegg til bekymringer om crisphet, synes jeg også det var fryktelig kort gjæringsperiode, vil jo helst ikke lage flaskebomber.
De anbefaler også kun 5g sukker pr liter, noe jeg syntes var lite.
Har tidligere gjæret pils og lagret tradisjonelt med godt resultat (etter min smak ihvertfall).
Denne gangen forsøker jeg meg på BryggSelv bloggen sin hurtigvariant :
- Dag 1: Kjøl ned vørter og tilsett gjær på 10°C. Hold denne temperaturen til neste steg.
- Dag 3: Øk temperaturen til 13°C
- Dag 4: Øk temperaturen til 17°C
- Dag 5: Øk temperaturen til 19°C
- Dag 7: Senk temperaturen til 5°C (Cold Crash)
- Dag 14: Ølet er klart for å tappes på fat eller flaske.
Noen som har testet denne varianten, eller har tanker om den?
I tillegg til bekymringer om crisphet, synes jeg også det var fryktelig kort gjæringsperiode, vil jo helst ikke lage flaskebomber.
De anbefaler også kun 5g sukker pr liter, noe jeg syntes var lite.