Dunkelweizen fra ektrakt
Brygget 21. august 2010
Kokt volum: 12 liter (har bare en 16-liters kaserolle)
Sluttvolum: 22 liter (etterfylt med kokt vann)
Beer: Dunkelhvete fra ekstrakt
Style: Dunkelweizen
Type: Extract w/grain
Size: 22 liters
Color: 55 HCU (~23 SRM)
Bitterness: 16 IBU
OG: 1.054 (beregnet og målt)
FG: 1.014 (målt)
Alcohol: 5.3% v/v
Grain:
225g Wheat malt
225g British crystal 70-80L
113g British chocolate
113g British black patent
Spesialmalt ble steepet i humlepose. Varmet opp 8 liter vann til 74 grader, tilsatte spesialmalten, satte på lokk, kokeplata veldig lavt, ventet 30 minutter. Temperaturen var 71-72 grader. Så ble maltekstrakten tilsatt, pluss vann opp til 12 liter, og kokt opp.
Boil: minutes SG 1.100 12 liters
1500g Light malt extract
1500g Wheat extract
(tilsammen 3 kg Muntons wheat LME)
500g Light dry malt extract (for å få opp OG til ønsket nivå)
(Brukte hvete spraymalt, men fant det ikke i kalkulatoren)
Hops:
50g Hallertauer Mittelfruh (4.1% AA, 60 min.)
25g Tettnanger (4.5% AA, 15 min.)
WLP300 Hefewiezen (3 liter starter med 300g lys spraymalt, 2 dager på magnetrører, 2 dager i kjøleskap)
Primærgjæret i 2 uker (18-22 grader romtemp.)
7,5 g/l sukker, kokt til sukkerlake og fordelt på flasker. 1 uke i romtemp.
Prøvesmakt etter en uke i kjøleskap (både med og uten bunnfallet fra flaska), og er veldig fornøyd allerede Det blir vel gjerne enda bedre med litt lagring...
Brygget 21. august 2010
Kokt volum: 12 liter (har bare en 16-liters kaserolle)
Sluttvolum: 22 liter (etterfylt med kokt vann)
Beer: Dunkelhvete fra ekstrakt
Style: Dunkelweizen
Type: Extract w/grain
Size: 22 liters
Color: 55 HCU (~23 SRM)
Bitterness: 16 IBU
OG: 1.054 (beregnet og målt)
FG: 1.014 (målt)
Alcohol: 5.3% v/v
Grain:
225g Wheat malt
225g British crystal 70-80L
113g British chocolate
113g British black patent
Spesialmalt ble steepet i humlepose. Varmet opp 8 liter vann til 74 grader, tilsatte spesialmalten, satte på lokk, kokeplata veldig lavt, ventet 30 minutter. Temperaturen var 71-72 grader. Så ble maltekstrakten tilsatt, pluss vann opp til 12 liter, og kokt opp.
Boil: minutes SG 1.100 12 liters
1500g Light malt extract
1500g Wheat extract
(tilsammen 3 kg Muntons wheat LME)
500g Light dry malt extract (for å få opp OG til ønsket nivå)
(Brukte hvete spraymalt, men fant det ikke i kalkulatoren)
Hops:
50g Hallertauer Mittelfruh (4.1% AA, 60 min.)
25g Tettnanger (4.5% AA, 15 min.)
WLP300 Hefewiezen (3 liter starter med 300g lys spraymalt, 2 dager på magnetrører, 2 dager i kjøleskap)
Primærgjæret i 2 uker (18-22 grader romtemp.)
7,5 g/l sukker, kokt til sukkerlake og fordelt på flasker. 1 uke i romtemp.
Prøvesmakt etter en uke i kjøleskap (både med og uten bunnfallet fra flaska), og er veldig fornøyd allerede Det blir vel gjerne enda bedre med litt lagring...