Har fått noen batcher nå med en emmen smak. Merker også at FG blir en del lavere enn antatt i en del av bryggene og tenker villgjær. Om jeg har fått en infeksjon, vil ikke starsan og grundig vask med vaskemidler være nok? Må det kraftigere saker til? Har vært svært nøye med vask og bruk av starsan hver gang det skal måles og ved vasking av gjæringsspann etc...
Har også tenkt at emmen smak kan komme fra at jeg har presset silrørets korn med ekstra skyllinger for å få mest mulig ut fra kornet. Har ført til en del mer røring i silrøret... kan stoffene fra skallet på kornene skape denne smaken? Har også mesket på 60-65 grader over flere timer, kan det ha noe å si?
Har også tenkt at emmen smak kan komme fra at jeg har presset silrørets korn med ekstra skyllinger for å få mest mulig ut fra kornet. Har ført til en del mer røring i silrøret... kan stoffene fra skallet på kornene skape denne smaken? Har også mesket på 60-65 grader over flere timer, kan det ha noe å si?