FrodeSy
Norbrygg-medlem
Bryggedag på tirsdag, så da tenker jeg bruke denne:
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1050
FG:
Alcohol: 5 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 30 IBU
BU/GU: 0.6
Fermentables
Dry Light Extract 1800 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 300 grammes
Pale Malt 7 EBC 1000 grammes
Cara Pils 37 EBC 370 grammes
Munich Malt 20 EBC 100 grammes
Wheat Malt 200 grammes
Dextrose 120 grammes
Hops
Northern Brewer 10.2% alpha 15 grammes 45 minutes
Simcoe 14% alpha 20 grammes 15 minutes
Centennial 10% alpha 20 grammes 15 minutes
Simcoe 14% alpha 20 grammes 1 minutes
Centennial 10% alpha 20 grammes 1 minutes
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 19 degrees C for 4 days.
Fermented at 21 degrees C for 1 days.
Lagered at 19 degrees C for 9 days.
HUMLE UTOVER SKJEMA:
Centennial 50 gr tørrhumle i ett gjæringskar etter 6 dagers gjæring.
Simcoe 50 gr tørrhumle i andre karet etter 6 dagers gjæring.
Cane sugar = 6 gram farin pr liter ferdig brygg for karbonering på flaske, etter 14 dager på gjæringskar.
Oppgitt OG er med dette. Målt OG på kokt vørter var 1.0?.
Jeg er noe usikker på om det blir for mange ulike maltsorter til en APA (sist gang var det bare lys spraymalt og litt 4 % carapils) samt om tørrhumlen blir noe overkill.
Innspill tas imot med stor takk :yes:
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1050
FG:
Alcohol: 5 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 30 IBU
BU/GU: 0.6
Fermentables
Dry Light Extract 1800 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 300 grammes
Pale Malt 7 EBC 1000 grammes
Cara Pils 37 EBC 370 grammes
Munich Malt 20 EBC 100 grammes
Wheat Malt 200 grammes
Dextrose 120 grammes
Hops
Northern Brewer 10.2% alpha 15 grammes 45 minutes
Simcoe 14% alpha 20 grammes 15 minutes
Centennial 10% alpha 20 grammes 15 minutes
Simcoe 14% alpha 20 grammes 1 minutes
Centennial 10% alpha 20 grammes 1 minutes
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 19 degrees C for 4 days.
Fermented at 21 degrees C for 1 days.
Lagered at 19 degrees C for 9 days.
HUMLE UTOVER SKJEMA:
Centennial 50 gr tørrhumle i ett gjæringskar etter 6 dagers gjæring.
Simcoe 50 gr tørrhumle i andre karet etter 6 dagers gjæring.
Cane sugar = 6 gram farin pr liter ferdig brygg for karbonering på flaske, etter 14 dager på gjæringskar.
Oppgitt OG er med dette. Målt OG på kokt vørter var 1.0?.
Jeg er noe usikker på om det blir for mange ulike maltsorter til en APA (sist gang var det bare lys spraymalt og litt 4 % carapils) samt om tørrhumlen blir noe overkill.
Innspill tas imot med stor takk :yes: