Jeg skal til å flaske min 3. batch og har brukt karboneringsdrops av typen Muntons på mine to foregående batcher. Det har ikke vært store mengder med kullsyre som man får i butikkøl, men nok til at det skummer og at det ikke er flatt når man kommer ned i glasset. Jeg lar flaskene stå i 25 grader i 2 uker under karboneringen.
Vil jeg få mer kullsyre om jeg bruker sukkerlake? Hva er evt. "oppskriften" på sukkerlake? Hvor mange gram sukker, hvor mange dl vann, og hvor mange ml skal i flaskene? Jeg brygger kun IPA, APA og pale ale og bruker 0,5 l flasker.
Jeg har minimalt med bunnfall i flaskene. Kan kun tyde ørsmå partikler i bunn. Er dette et bra tegn, eller burde de ligger mer gjærrester i bunn? Jeg brygger med Grainfather Connect og bruker FastFerment gjæringsdunk, så vørteren blir bra filtrert ved mesking og nesten all trub og gjær blir fjernet ved hjelp av "Collectionball'en" til gjæringsdunken.
På forhånd takk for svar
Vil jeg få mer kullsyre om jeg bruker sukkerlake? Hva er evt. "oppskriften" på sukkerlake? Hvor mange gram sukker, hvor mange dl vann, og hvor mange ml skal i flaskene? Jeg brygger kun IPA, APA og pale ale og bruker 0,5 l flasker.
Jeg har minimalt med bunnfall i flaskene. Kan kun tyde ørsmå partikler i bunn. Er dette et bra tegn, eller burde de ligger mer gjærrester i bunn? Jeg brygger med Grainfather Connect og bruker FastFerment gjæringsdunk, så vørteren blir bra filtrert ved mesking og nesten all trub og gjær blir fjernet ved hjelp av "Collectionball'en" til gjæringsdunken.
På forhånd takk for svar