Finn Berger
Moderator
I denne episoden av The Session snakker Shea Comfort om bruk av vingjær og eiketerninger i øl.
Han snakker også om bruk av enzymer for å bryte ned komplekse sukkerarter for å gjøre de tilgjengelig for vingjæren når den brukes i vørter.
Der snakker han om å tilsette litt og litt inntil ønsket utgjæring er nådd. Altså at enzymene blir "brukt opp" etter hvert.
http://www.thebrewingnetwork.com/post1888/
http://www.thebrewingnetwork.com/membersarchive/dwnldarchive11-23-08.mp3
Hørte på denne episoden over Hardangervidden i -19 grader C hjem fra Norsk Ølfestival.
Det er mye å plukke opp fra podkaster, og jeg hører gjerne på dem mens jeg flasker. Har lært mye der. Men det er vanskelig å treffe den informasjonen gjennom å søke.
Jeg fant faktisk ikke noe umiddlebart da jeg søkte etter svar på spørsmålet fra Knut. Og så tenker jeg at i det tilfellet ville det vært kjekt å bare kunne tagge en fagressurs her på forumet.