Ørnegård
Norbrygg-medlem
Vi har gått bort fra å bruke gjærlås, men legger bare en hardplastbit tapet fast over hullet i gjæringsspannet (litt løst slik at co2 kan unnslippe).
Gjæringsdunken står slik hele veien, fra vi setter brygget, til vi coldcrasher og deretter stikker om for tapping.
Men har en av våre medbryggere begynt å lure på om luften som kan trenge seg inn igjennom der kan føre til oksidering?
Er det et poeng å bruke gjærlås/vannlås når stormgjæringen har gitt seg - for å unngå oksidering?
Gjæringsdunken står slik hele veien, fra vi setter brygget, til vi coldcrasher og deretter stikker om for tapping.
Men har en av våre medbryggere begynt å lure på om luften som kan trenge seg inn igjennom der kan føre til oksidering?
Er det et poeng å bruke gjærlås/vannlås når stormgjæringen har gitt seg - for å unngå oksidering?