Hei
I går brygget vi en belgisk dubbel med wlp400.
Vi tok sjansen på 26 liter vørter i 30 liters bøtte, men nå begynner jeg å angre. Forbasket grådighet.
Allerede etter 12 timer er skummet nesten ved lokket.
Når man topphøster gjær, så skraper man jo bort gjærskummet på toppen uten at øllet tar skade av det. Men hva om jeg gjør dette igjen og igjen for å unngå blowoff? Vil øllet ta skade av at jeg fjerner så mye gjær? (for skummet er vel gjær?)
På forhånd takk
I går brygget vi en belgisk dubbel med wlp400.
Vi tok sjansen på 26 liter vørter i 30 liters bøtte, men nå begynner jeg å angre. Forbasket grådighet.
Allerede etter 12 timer er skummet nesten ved lokket.
Når man topphøster gjær, så skraper man jo bort gjærskummet på toppen uten at øllet tar skade av det. Men hva om jeg gjør dette igjen og igjen for å unngå blowoff? Vil øllet ta skade av at jeg fjerner så mye gjær? (for skummet er vel gjær?)
På forhånd takk