hei, skrev denne tråden i fjor i august:
https://forum.norbrygg.no/threads/blabaerstout-hjelp-hva-er-dette.37707/
Hadde tilsatt blåbær som infiserte batchen, og fikk da råd om å tilsette brett brux for å prøve å eksperimentere.for det første, FG har vært på ca 1.019 siden da. Er det greit å flaske nå, eller bør gjæren få jobbe lenger selv om den tilsynelatende ikke er aktiv? Har lest at slik gjær trenger mye tid.
For det andre, hvis jeg flasker, skal jeg da tilsette vanlig sukkermengde for stout, eller vil jeg da risikere flaskebomber eller overkarbonering?
https://forum.norbrygg.no/threads/blabaerstout-hjelp-hva-er-dette.37707/
Hadde tilsatt blåbær som infiserte batchen, og fikk da råd om å tilsette brett brux for å prøve å eksperimentere.for det første, FG har vært på ca 1.019 siden da. Er det greit å flaske nå, eller bør gjæren få jobbe lenger selv om den tilsynelatende ikke er aktiv? Har lest at slik gjær trenger mye tid.
For det andre, hvis jeg flasker, skal jeg da tilsette vanlig sukkermengde for stout, eller vil jeg da risikere flaskebomber eller overkarbonering?