Flasking av pale ale batch #01

Skal nå flaske min første batch med pale ale, som også er mitt første brygg.

OG ble rimelig høy etter litt for mye innkoking; 1068

Gjær som ble brukt var Brewferm Top. Arb temp 18-24

Nå etter 8 dager i gjæringsbøtta er aktiviteten ca 0,7 klukk pr min. Jeg tror derfor dette er ferdig utgjæret.

FG er 1024. Er dette for høyt når jeg skal karbonere naturlig?

Var litt uheldig i meskeperioden og tror derfor det kan ha blitt en del dextriner.
 
Korreksjon: Aktiviteten i gjærlåsen er ca. 1,4 klukk pr min.

Er dette for mye aktivitet på så høy FG?
 
Du må sjekke FG et par 3 dager på rad. Hvis den ikke endres er ølet ferdig gjæret. Uansett hadde jeg latt det godgjøre seg 1 uke til før flasking. Hvor ofte det plopper i gjærlåsen er egentlig ikke så veldig relevant så sent i gjæringen. Det kreves tolmodighet for å brygge øl....
 
Det er lurt å vente litt lengre slik at gjæren får ryddet opp etter seg.
For ale bør man vente 2 uker før flasking.
 
Ok, men ale'en skal fortsatt sekundærgjæres i 2 uker selv om det er på gjæringsdunken i ca 2 uker?
 
La det stå 14 dager på primærdunken. Hopp over sekundær og kjør det rett på flasker.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Takker for svar.

FG er nå stabil. Satt dunken i kjøleskapet over natta for å tappe i morgen ettermiddag.

Blir det for kaldt med overgjær i kjøleskapet før flasking? Må bære dunken et stykke fra der jeg lagrer den til der jeg skal tappe så tenkte det var greit å sette den kaldt for å samle litt ekstra bunnfall fra gjæren og slikt.
 
Tilbake
Topp