Har drevet og flasket øl i godt over et år nå, men lurer på om jeg kan gjøre flaskingen litt mer effektiv.
Slik jeg gjør nå, så fører jeg over ølet ned i et andre gjæringskar med sukkerlake, setter dette høyt og begynner å flaske fra kran med en liten slange og flaskefyller. Til nå har jeg tatt kun 5-6 flasker ad gangen før jeg korker, for at ølet skal få så lite tid i luft i fare for "oksygering".
Det jeg lurte på her er om det er skadelig at jeg gjør meg ferdig med en batch på 20-23 liter, dvs som regel 45 halvliterflasker for så å korke de etterpå ? Resulterer at de eldste flaskene får luft en 15-16 minutter før jeg får korket de. Er dette et problem ? Eller bør jeg ta en 5-6 flasker ad gangen ?
Slik jeg gjør nå, så fører jeg over ølet ned i et andre gjæringskar med sukkerlake, setter dette høyt og begynner å flaske fra kran med en liten slange og flaskefyller. Til nå har jeg tatt kun 5-6 flasker ad gangen før jeg korker, for at ølet skal få så lite tid i luft i fare for "oksygering".
Det jeg lurte på her er om det er skadelig at jeg gjør meg ferdig med en batch på 20-23 liter, dvs som regel 45 halvliterflasker for så å korke de etterpå ? Resulterer at de eldste flaskene får luft en 15-16 minutter før jeg får korket de. Er dette et problem ? Eller bør jeg ta en 5-6 flasker ad gangen ?