Hei
Har til nå bare prøvd med på ekstraktbrygging så fant ut at jeg hadde lyst til å opp et nivå i bryggeverdenen.
Kjøpte meg en 36L kjele og 3,5kw induksjonsplate og tenkte og begi meg ut på BIAB.
Prøvde meg på min første i dag og kan vel si at det gikk ganske greit men kunne sikkert gått bedre, men kunne godt ha fått litt tips eller tanker dere har om brygget.
Brygget jeg prøvde meg på er "Single hop Citra IPA" sett fra Bryggselv.
- 6,7kg malt
- 28L vann i kjele
- 1,5L til 1 skylling som ble helt forsiktig over maltsenge i posen i gjæringskaret
- SG på 1040
- OG på 1056
Bare 19L til gjæring og utrolig mye trub/groms i kjelen så skulle muligens sittet igjen med enda mindre til gjæring. (glemte selvfølgelig å måle opp resterende liter, men antar det var rundt 5 liter,det gikk opp til krana.)
OG skulle ha endt på ca1065 i følge oppskrift
Har til nå bare prøvd med på ekstraktbrygging så fant ut at jeg hadde lyst til å opp et nivå i bryggeverdenen.
Kjøpte meg en 36L kjele og 3,5kw induksjonsplate og tenkte og begi meg ut på BIAB.
Prøvde meg på min første i dag og kan vel si at det gikk ganske greit men kunne sikkert gått bedre, men kunne godt ha fått litt tips eller tanker dere har om brygget.
Brygget jeg prøvde meg på er "Single hop Citra IPA" sett fra Bryggselv.
- 6,7kg malt
- 28L vann i kjele
- 1,5L til 1 skylling som ble helt forsiktig over maltsenge i posen i gjæringskaret
- SG på 1040
- OG på 1056
Bare 19L til gjæring og utrolig mye trub/groms i kjelen så skulle muligens sittet igjen med enda mindre til gjæring. (glemte selvfølgelig å måle opp resterende liter, men antar det var rundt 5 liter,det gikk opp til krana.)
OG skulle ha endt på ca1065 i følge oppskrift