Har over noen år prøvd meg med ekstraktbrygging. Så var dagen kommet til å prøve seg på maltbrygging. Ingredienser var kjøpt inn fra Stana og div utstyr var laget etter flere tips her på forumet.
Hadde klart å bestille uknust malt så måtte frem med kjevle for å få knust malten. Det viste seg å ta litt tid men fungerte ok. Må nok invistere i ei mølle etterhvert slik at jeg slipper å bestille ferdigknust.
For noen uker tilbake var jeg så heldig å få være med på en bryggedag hos en meget kompetent hobbybrygger (medlem her). Fikk mange nyttige tips og råd hos han som hjalp meg til å gå over til maltbrygging.
Kjøpte meg en kjele som rommer 25 liter og benyttet en kjøleboks som rommer 24 liter. Var litt redd for at den skulle bli i minste laget da jeg har sett her på forumet at det anbefales en med større volum. Det skulle vise seg at det fungerte utmerket. Valgte å kjøre partiskylling da jeg ikke hadde laget noe utstyr til mer avansert saktegående skylling. Skyllte i fire ganger og siste gang var SG i skyllevannet nede i 1020 så kunne nok fått ut mer vørter men da var kjelen full.
Fikk en OG på 1060 etter koking, noe jeg er svert fornøyd med. Nå er det opp til gjæren for å se hva det blir av sluttresultat. Det boblet godt i gjærlåsen nå så det ser bra ut så langt :yes:
Så til dere maltekstraktbryggere der ute som vurderer å gå overt til maltbrygging: Sett i gang, det var langt lettere enn jeg hadde trodd i hvertfall
Legger ved noen bilder av prosessen.
Hadde klart å bestille uknust malt så måtte frem med kjevle for å få knust malten. Det viste seg å ta litt tid men fungerte ok. Må nok invistere i ei mølle etterhvert slik at jeg slipper å bestille ferdigknust.
For noen uker tilbake var jeg så heldig å få være med på en bryggedag hos en meget kompetent hobbybrygger (medlem her). Fikk mange nyttige tips og råd hos han som hjalp meg til å gå over til maltbrygging.
Kjøpte meg en kjele som rommer 25 liter og benyttet en kjøleboks som rommer 24 liter. Var litt redd for at den skulle bli i minste laget da jeg har sett her på forumet at det anbefales en med større volum. Det skulle vise seg at det fungerte utmerket. Valgte å kjøre partiskylling da jeg ikke hadde laget noe utstyr til mer avansert saktegående skylling. Skyllte i fire ganger og siste gang var SG i skyllevannet nede i 1020 så kunne nok fått ut mer vørter men da var kjelen full.
Fikk en OG på 1060 etter koking, noe jeg er svert fornøyd med. Nå er det opp til gjæren for å se hva det blir av sluttresultat. Det boblet godt i gjærlåsen nå så det ser bra ut så langt :yes:
Så til dere maltekstraktbryggere der ute som vurderer å gå overt til maltbrygging: Sett i gang, det var langt lettere enn jeg hadde trodd i hvertfall
Legger ved noen bilder av prosessen.