Hei, har et lite spørsmål om "best practices" her ved FWH og continous sparge med silbunn i BB60'n.
(Ved bruk av meskekaret er det jo bare å hive FWH porsjonen oppi vørteren når meskekaret heises opp, og skyllingen begynner.)
Ved bruk av silbunnen tapper man jo av kjelen med ganske lav flow (tilsvarende flow på skyllevannet man tilfører maltsenga) over i midlertidige kar (gjæringskar) til man har samlet opp til kokevolum (sikter på å bruke 4 kar á 15 liter for lettere håndtering). Så tømmes kjelen for malt og skylles før man heller tilbake vørteren for kok.
Spørsmålet mitt er da om FWH porsjonen bør deles opp på de 4 bøttene når man tapper/skyller, eller om det er like greit å hive alt i første bøtta? Har dette noen som helst betydning egentlig?
(Ved bruk av meskekaret er det jo bare å hive FWH porsjonen oppi vørteren når meskekaret heises opp, og skyllingen begynner.)
Ved bruk av silbunnen tapper man jo av kjelen med ganske lav flow (tilsvarende flow på skyllevannet man tilfører maltsenga) over i midlertidige kar (gjæringskar) til man har samlet opp til kokevolum (sikter på å bruke 4 kar á 15 liter for lettere håndtering). Så tømmes kjelen for malt og skylles før man heller tilbake vørteren for kok.
Spørsmålet mitt er da om FWH porsjonen bør deles opp på de 4 bøttene når man tapper/skyller, eller om det er like greit å hive alt i første bøtta? Har dette noen som helst betydning egentlig?