1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gjærdeling

En tråd i 'Stavanger Bryggerlaug' startet av Aleksander_B, 9 Sep 2013.

  1. Aleksander_B

    Aleksander_B
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Heisann alle sammen.

    Jeg har 40l bitter som er gjæret på WLP007. ABV: ca 3,7%.
    Tenker å gjenbruke gjæret selv til en ny batch, men har mer enn nok med gjær.
    Brygget blir fatet på lørdag 14.09.

    Dersom det er noen som kunne tenke seg fersk WLP007 slurry iløpet helgen så gi beskjed.
    Skal vaske gjæret etter beste evne. :)

    EDIT av mod: Bruk gjerne denne malen:

    Gjærstamme:
    Vasket/ikke vasket:
    Generasjon:
    Høstet dato:
    Mengde:


    Bruk gjerne denne tråden fremover dersom du skulle hatt noe gjær som er egnet for deling og repitching!
     
    #1 Aleksander_B, 9 Sep 2013
    Sist redigert av en moderator: 16 Jul 2014
  2. Øldal

    Øldal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    WLP838 Southern German Lager Yeast
    Dette er en 2  generasjons gjær, denne har fått omsorg med gjærnæring og ren O2.
    Flasken er vasket & desinfisert med star san.
    Er det noen som vil ha denne er det bare å plukke den opp før tirsdag. :)
     

    Vedlagte filer:

    • WLP838.jpg
      WLP838.jpg
      Filstørrelse:
      126,6 KB
      Visninger:
      240
  3. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    WLP833 brukt i et 1.049 brygg (+ en 3l starter) gis vekk. Tappet fra konisk før tørrhumling. Ca. 100ml kompakt slurry. Høstet 05.07. Uvasket, men trub ble dumpet etter 12t i gjæringen så den er veldig ren.

    Gjærstamme: WLP833
    Vasket/ikke vasket:
    Ikke vasket
    Generasjon:
    1 brygg (pluss starter)
    Høstet dato:
    05.07
    Mengde: 100+ ml
     
    #3 Odland, 15 Jul 2014
    Sist redigert: 16 Jul 2014
  4. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Stickied
     
  5. Aleksander_B

    Aleksander_B
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Har en starter stående med WLP300. Klar til å brukes i en 25L batch med hveteøl på en OG på ca 1,050.
    Hvis noen ønsker denne er det bare å hente den på BS Stavanger. Har den stående der.
    NB! Ta med eget glass for oppbevaring.
     
  6. labbeleif

    labbeleif
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei

    Satte en steg starter i dag, satte litt ekstra. Så jeg har en halvliter med starter med 80,25 Milliarder celler oppi, til å gi bort nå på søndag 19 Oktober. Det er bryggedagen og da er den kjølig og klar til denkantering. Kan hentes på Bryne.
    Gjærstamme: German Bock Lager WLP833
    Vasket/ikke vasket: ny
    Generasjon:1
    Høstet dato:19/10-2014
    Mengde: 80,25


    WLP833.JPG
     
  7. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    image.jpg Gjærstamme: WLP001
    Vasket/ikke vasket: Ikke vasket. Høstet fra konisk etter dumping av trub og før tørrhumling
    Generasjon: 2. generasjon (brukt i India Red Ale, OG: 1.053, 50 IBU)
    Høstet dato: 25.10.14
    Mengde: 350+ ml ren slurry

     
    #7 Odland, 25 Okt 2014
    Sist redigert: 26 Okt 2014
  8. Jørn Pedersen

    Jørn Pedersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Can I haz?
     
  9. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    U may has
     
  10. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    En 2-liters starter med 1 rør WLP001 gis vekk. Dekantert i dag.

    Gis vekk grunnet avbrutt bryggedag.

    Edit: gitt vekk
     
    #10 Odland, 9 Nov 2014
    Sist redigert: 9 Nov 2014
  11. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Gjæren er tilbake på markedet
     
  12. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
  13. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Gjærstamme: Wlp001
    Vasket/ikke vasket: Ikke vasket. Høstet fra konisk etter dumping av trub og før tørrhumling
    Generasjon: 2. generasjon (brukt i DIPA, OG: 1.073, 80+IBU)
    Høstet dato: Høster på torsdag.
    Mengde: usikker

    Glimrende gjær å bruke på en DIPA eller barley wine. Planlegger du å brygge dette i helga har jeg gjær til deg
     
    #13 Odland, 8 Des 2014
    Sist redigert: 8 Des 2014
    JoW, Lars'ern og Lasse liker dette.
  14. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Gjæren ble donert til Bryggselv Stavanger som skal lage Black IIPA.
     
    Jørn Pedersen, Aleksander_B og JoW liker dette.
  15. Aleksander_B

    Aleksander_B
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Black Salts & Body Malts brygges i morgen!

    Oppskrift er fra To Øl's Black Malt & Body salts.

    Blir et spennnde brygg! :)
     
  16. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    image.jpg

    Gjærstamme: Wlp833
    Vasket/ikke vasket: Ikke vasket. Høstet fra konisk etter dumping av trub og før tørrhumling
    Generasjon: 2. generasjon (brukt i tysk pils, OG: 1.048, 25+ IBU)
    Høstet dato: 02.01.14
    Mengde: 200ml ren slurry
    Eventuelt: Jeg tilsatte Biofine 10-15 minutt _før_ jeg høstet gjæren (ved en feiltakelse). Gjæren ser fin ut så det kan være at Biofinen ikke kom med i gjæren. Gjær som har fått blandet seg med Biofine ser mye mørkere ut og hele gjæren har en uniform fin og lys fare så jeg antar all is well.
     
    #16 Odland, 2 Jan 2015
    Sist redigert: 3 Jan 2015
  17. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Sjekka gjæren 24t etter høsting og ingen misfaringing. Den er nok god som gull.
     
  18. Rolse

    Rolse
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takker og bukker for slurry Odland! Min første lager i gjæringsskapet
     
  19. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Hyggelig å hjelpe. Greit å lage starter på den?
     
  20. Rolse

    Rolse
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Gikk fint. Satte 1,5 l. Snurret i et par dager før jeg dekanterte og pitchet.
     

Del denne siden