Aleksander_B
Dommer
Jeg driver å brygger en creme brulee stout nå. Det er en clone av Southern tier, og er en imperial stout.
Etter 2 uker tenker jeg å hive vaniljestengene i brygget som skal sørge for den velkjente creme brulee smaken.
Men, dette er jo ett av de sterkere ølene med sine 10%, og det skal stå på gjæringsfatet i 2 uker.
Spørsmålet mitt er? Bør jeg la brygget stå i samme fatet i 1 mnd sammenhengende, eller bør jeg overføre det etter 2 uker til ett sekundærfat?
Etter 2 uker tenker jeg å hive vaniljestengene i brygget som skal sørge for den velkjente creme brulee smaken.
Men, dette er jo ett av de sterkere ølene med sine 10%, og det skal stå på gjæringsfatet i 2 uker.
Spørsmålet mitt er? Bør jeg la brygget stå i samme fatet i 1 mnd sammenhengende, eller bør jeg overføre det etter 2 uker til ett sekundærfat?