I min søken etter å luke ut "feilkildene" i størrelsesorden, så har jeg nå begynt å rette blikket mot gjærhelse.
Til nå har jeg bare hatt oppi en pose tørt eller ei lita flaske med vått og så latt det stå og putre i henhold til oppskrifta og tenkt at det var greit. Noen ganger har jeg brukt Brewer's Friend sin Yeast Pitch Rate and Starter Calculator og kommet fram til at det har vært "nært nok", bare gjæra ikke er for gammel. Dette har jeg tatt helt på mitt eget skjønn, og jeg lurte nå på om jeg har undervurdert effekten av å ha rikelig med gjær.
Siden brygger såpass lite, så er jeg litt betenkt for å ha oppi mye ekstra væske. Hvis jeg har noe å vinne på å sette gjærstartere, vil det være veldig klønete å lage de på bare noen dl?
Til nå har jeg bare hatt oppi en pose tørt eller ei lita flaske med vått og så latt det stå og putre i henhold til oppskrifta og tenkt at det var greit. Noen ganger har jeg brukt Brewer's Friend sin Yeast Pitch Rate and Starter Calculator og kommet fram til at det har vært "nært nok", bare gjæra ikke er for gammel. Dette har jeg tatt helt på mitt eget skjønn, og jeg lurte nå på om jeg har undervurdert effekten av å ha rikelig med gjær.
Siden brygger såpass lite, så er jeg litt betenkt for å ha oppi mye ekstra væske. Hvis jeg har noe å vinne på å sette gjærstartere, vil det være veldig klønete å lage de på bare noen dl?