Så til nå har jeg fått veldig digg øl tross for at jeg har:
- ikke rehydrert gjæren(tørrgjær) men bare tømt pakka oppi og rørt
- ikke laget gjærstarter
- ikke sørget for å oksygenering av ølet etter tilsetting av gjær slik at gjæren får en god start
- hatt sånn ca 21-23 grader i rommet ølet har gjæret i
Spørsmålet mitt blir: hvis jeg gjør alt det som "proffene" gjør, hva kan jeg forvente av gjæringsprosessen? Smaken? Osv..
- ikke rehydrert gjæren(tørrgjær) men bare tømt pakka oppi og rørt
- ikke laget gjærstarter
- ikke sørget for å oksygenering av ølet etter tilsetting av gjær slik at gjæren får en god start
- hatt sånn ca 21-23 grader i rommet ølet har gjæret i
Spørsmålet mitt blir: hvis jeg gjør alt det som "proffene" gjør, hva kan jeg forvente av gjæringsprosessen? Smaken? Osv..