Petter Mandt
Norbrygg-medlem
Vel, hvor mange % nitrogen er det i Fermaid O? Og så trenger man fordelingen av sukkertyper i malt, (DME er nok enklest å standardisere), samt atommodellen. Og beregne for de sukkertyper som ikke spaltes fullt ut. Deretter er det bare å telle opp C, gjøre tilsvarende for N. Og så er vel C:N vekt, ikke mol…..Hjælp:Jeg må melde pass der. Konklusjonen i artikkelen er jo klar.
Skal se om jeg klarer å spa opp info'en jeg bygde det der på. Det var noen som med rimelig stor tyngde hevda at grensa for hvor Crabtree-effekten slår inn, går ved 1.013.
Artikkelen er for teknisk for en stakkars gammel pensjonert filolog. Jeg ga opp å komme gjennom den.
Det må da være noen med ett grunnkurs i kjemi her på forumet som kan kjøre utregnigen. Jeg fikk 2 i kjemi på VGS, og snek meg elegant unna kjemifag på Blinder’n…..
Men jeg ville tro 1-2g Fermaid til 100g DME gir noe i nærheten. Mye annet ræl enn C i DME. Men det er jo endel ræl i enzymstisk N kilder, óg da