Finn Berger
Moderator
Dette er et spørsmål/tema overført fra tråden "Brygging av old ale", der @Mc. først brakte det på bane.
Hypotese: Det er ganske vanlig å ha små infeksjoner som blir oversett. Det er snakk om villgjær, eller om bakterier som spiser sukker, som sørger for at SG fortsetter å synke, og som da også produserer kullsyre.
Det vil gjerne ta litt tid før dette merkes, og mye hjembrygg blir gjerne drukket relativt raskt, slik at en infeskjon kan passere uten å bli lagt merke til.
Det er veldig enkelt å teste om noe har fortsatt å utvikle seg i ølet etter tapping: Bare hell av en liten prøve i prøvesylinderen din, og slipp hydrometeret oppi etter at den har skummet fra seg. Får du lavere måling enn den du registrerte som FG da du tappet opp, har noe skjedd. Og så kan du fortelle om det her, og på den måten trøste lidelsesfeller som har slitt med mørke tanker og tvil i tunge stunder, og lurt på om de er de eneste i verden som sliter med dette.
Hypotese: Det er ganske vanlig å ha små infeksjoner som blir oversett. Det er snakk om villgjær, eller om bakterier som spiser sukker, som sørger for at SG fortsetter å synke, og som da også produserer kullsyre.
Det vil gjerne ta litt tid før dette merkes, og mye hjembrygg blir gjerne drukket relativt raskt, slik at en infeskjon kan passere uten å bli lagt merke til.
Det er veldig enkelt å teste om noe har fortsatt å utvikle seg i ølet etter tapping: Bare hell av en liten prøve i prøvesylinderen din, og slipp hydrometeret oppi etter at den har skummet fra seg. Får du lavere måling enn den du registrerte som FG da du tappet opp, har noe skjedd. Og så kan du fortelle om det her, og på den måten trøste lidelsesfeller som har slitt med mørke tanker og tvil i tunge stunder, og lurt på om de er de eneste i verden som sliter med dette.