Dag
Norbrygg-medlem
		Jeg må kaste inn håndkledet og spørre menigheten om råd. 
Jeg bruker Beersmith og Speidel50. Jeg lager en oppskrift og brygger ivei. OG er alltid 7-10 grader lavere enn forventet. Jeg har sjekket utstyrsprofilen, sjekket at alle maltkorn har i det minste en sprekk (kverner Speidelgrovt) og alt annet jeg kan komme på. Jeg gjør som BS sier og skyller med i underkant av en liter pr.kg malt. Mengden jeg hiver i gjæringskarene er som forventet. Men OG er altså for lav. Min umiddelbare tanke er å droppe skyllinga, men da vil jeg jo bli sittende igjen med 10-12 liter for lite?!??
Noen der ute som skjønner hva jeg gjør feil?
				
			Jeg bruker Beersmith og Speidel50. Jeg lager en oppskrift og brygger ivei. OG er alltid 7-10 grader lavere enn forventet. Jeg har sjekket utstyrsprofilen, sjekket at alle maltkorn har i det minste en sprekk (kverner Speidelgrovt) og alt annet jeg kan komme på. Jeg gjør som BS sier og skyller med i underkant av en liter pr.kg malt. Mengden jeg hiver i gjæringskarene er som forventet. Men OG er altså for lav. Min umiddelbare tanke er å droppe skyllinga, men da vil jeg jo bli sittende igjen med 10-12 liter for lite?!??
Noen der ute som skjønner hva jeg gjør feil?
 
				 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		
 
 
		 
 
		 
 
		