Brygget en resteale i dag, hadde ikke tenkt på å sjekke lageret før jeg satte i gang.
Planen var egentlig en kontrollbrygg med bare få variasjoner på min første APA - som ble for tørr.
Denne gangen er det mer spesialmalt, kanskje litt for mye tilogmed? Måtte ty til litt improv for å treffe riktig OG.
Vørteren smakte helt fint, men jeg lurer litt på hva jeg kan kalle dette øllet. Er det fortsatt en APA?
Volume: 24 liters
OG: 1055
FG:
Alcohol: 5.5 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 36 IBU
BU/GU: 0.65
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 3200 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 1000 grammes
Flaked Oats 200 grammes
Cara Munich 100 EBC 250 grammes
Cara Red 40 EBC 200 grammes
Dry Light Extract 310 grammes
Palm Sugar (light) 200 grammes
Mash schedule: 66,5 degrees for 60 minutes, 74 degrees for 15 minutes (partiskylling, 2 ganger).
Hops
Centennial 10% alpha 20 grammes 90 minutes
Cascade 9% alpha 25 grammes 15 minutes
Cascade 9% alpha 25 grammes 5 minutes
Citra 11% alpha 20 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: 1275 Thames Valley Ale
Fermented at 19 degrees C for 12 days.
Comments:
FWH.
Glemte IM & næring, kokt i separat kjele @10 min og helt oppi etter kjøling.
Oksygenert med akvariebrusestein og EAN21 ca 2 min
Ca 2 dl slurry, 2 uker gammel. Startet i ca 1,5 liters norgesglass @ OG1035 ca 20 timer før pitching. Starter blåste ut ca 2dl toppgjær, så; funker.
Satt i gjæringsskap @ 19 grader kl 21.00 3.06.2011
Planen var egentlig en kontrollbrygg med bare få variasjoner på min første APA - som ble for tørr.
Denne gangen er det mer spesialmalt, kanskje litt for mye tilogmed? Måtte ty til litt improv for å treffe riktig OG.
Vørteren smakte helt fint, men jeg lurer litt på hva jeg kan kalle dette øllet. Er det fortsatt en APA?
Volume: 24 liters
OG: 1055
FG:
Alcohol: 5.5 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 36 IBU
BU/GU: 0.65
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 3200 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 1000 grammes
Flaked Oats 200 grammes
Cara Munich 100 EBC 250 grammes
Cara Red 40 EBC 200 grammes
Dry Light Extract 310 grammes
Palm Sugar (light) 200 grammes
Mash schedule: 66,5 degrees for 60 minutes, 74 degrees for 15 minutes (partiskylling, 2 ganger).
Hops
Centennial 10% alpha 20 grammes 90 minutes
Cascade 9% alpha 25 grammes 15 minutes
Cascade 9% alpha 25 grammes 5 minutes
Citra 11% alpha 20 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: 1275 Thames Valley Ale
Fermented at 19 degrees C for 12 days.
Comments:
FWH.
Glemte IM & næring, kokt i separat kjele @10 min og helt oppi etter kjøling.
Oksygenert med akvariebrusestein og EAN21 ca 2 min
Ca 2 dl slurry, 2 uker gammel. Startet i ca 1,5 liters norgesglass @ OG1035 ca 20 timer før pitching. Starter blåste ut ca 2dl toppgjær, så; funker.
Satt i gjæringsskap @ 19 grader kl 21.00 3.06.2011