Heisann forumfolk,
I helga brygget vi batch #3 som ble en belgisk wit lagd på 55% hvete og 45% pale malt maris otter.
Ifølge Beersmith skulle jeg havne på 1,050 OG, med en effektivitet på 75%. Jeg havnet på 1,043 noe som er langt under :noway:
Først foretok vi en mash in på 65,6 grader i 75 minutter, deretter en mash out på 75,6 grader i 10 minutter. På mash out bommet vi litt på temperaturen slik at ble 73,4 grader under mash out. Under mash in mistet vi presis 0,9 grader på 75 minutter.
Tappet deretter hele karet for vørter, tilsatte like stor mengde med vann på 75,6 grader og rørte rundt. Dette sto i 10 minutter til før vi resirkulerte og deretter tappet ut det siste. Såkalt batch sparge.
Sist gang jeg brukte denne metoden endte vi på 76,6% utbytte. Det var vi fornøyde med.
vi hadde litt problemer med å tappe ut av karet da melet etter resirkuleringen la seg på toppen av maltsenga og forhindret vørteren fra å renne ned i bunnen av karet. Skal man droppe resirk. under hvetebrygging?
Hva kan være årsaken til den lave OG'n?
Takker for alle tips
I helga brygget vi batch #3 som ble en belgisk wit lagd på 55% hvete og 45% pale malt maris otter.
Ifølge Beersmith skulle jeg havne på 1,050 OG, med en effektivitet på 75%. Jeg havnet på 1,043 noe som er langt under :noway:
Først foretok vi en mash in på 65,6 grader i 75 minutter, deretter en mash out på 75,6 grader i 10 minutter. På mash out bommet vi litt på temperaturen slik at ble 73,4 grader under mash out. Under mash in mistet vi presis 0,9 grader på 75 minutter.
Tappet deretter hele karet for vørter, tilsatte like stor mengde med vann på 75,6 grader og rørte rundt. Dette sto i 10 minutter til før vi resirkulerte og deretter tappet ut det siste. Såkalt batch sparge.
Sist gang jeg brukte denne metoden endte vi på 76,6% utbytte. Det var vi fornøyde med.
vi hadde litt problemer med å tappe ut av karet da melet etter resirkuleringen la seg på toppen av maltsenga og forhindret vørteren fra å renne ned i bunnen av karet. Skal man droppe resirk. under hvetebrygging?
Hva kan være årsaken til den lave OG'n?
Takker for alle tips