VonRabben
Norbrygg-medlem
Mer gjær, friskere gjær, korrekt gjæringstemperatur, riktig mengde oksygen og renhold. Hvis du har kontroll på disse parameterene skal det ikke være noe problem.
Bruker du flytende gjær så lager du starter. Beregn rett mengde slik at det blir nok gjær (mrmalty er kjekk å bruke). Hvis du gjærer uten temperaturstyring, så må du være klar over at temperaturen i gjæringskaret blir en del høyere enn romtemperaturen under stormgjæring. Gjæren er avhengig av nok oksygen for å formere seg, så enten må du tilsette rent oksygen eller riste som en tulling.
Bruker du flytende gjær så lager du starter. Beregn rett mengde slik at det blir nok gjær (mrmalty er kjekk å bruke). Hvis du gjærer uten temperaturstyring, så må du være klar over at temperaturen i gjæringskaret blir en del høyere enn romtemperaturen under stormgjæring. Gjæren er avhengig av nok oksygen for å formere seg, så enten må du tilsette rent oksygen eller riste som en tulling.