De par siste dagene har jeg for første gang mesket over natta, og kombinert med nosparge har det gitt meg en mye mer overkommelig bryggedag. Framfor å bruke en hel arbeidsdag på bryggingen, kan jeg nå bli ferdig til lunsj. Selvsagt må jeg forberede litt kvelden før, og vente på at meskevannet varmes opp da, men du får brutt opp bryggingen på en helt annen måte. Faktisk brygget jeg både i går og i dag etter samme opplegg. Det hadde jeg aldri orket før.
Jeg brygger på en Speidel, som kan ha maks. 180 minutter per meskesteg. På helles og pils, som jeg brygget nå, mesket jeg inn på 60 grader og programmerte deretter inn 180 min på 64 grader, 120 min på 68, 180 på 72 og 5 på 77. Begge ganger avbrøt jeg 72 graders-steget i det jeg ankom kjøkkenet etter en natts søvn. Så var det bare få minutter til det var tid for kok, og ikke mye ventetid når jeg deretter vasket maltrør m.m. før det var det tid for å tilsette humle.
Dette kommer jeg til å fortsette med.