Hvordan skal jeg sikre at vørteren på ballongen er blandet godt nok?

Roger

 
Hei.

Jeg brygger fremdeles på maltekstrakt. Har ikke foretatt noen investering i et all grain anlegg ennå. (må ha litt aksept hjemme også  ;) )

Jeg har et spørsmål. Når jeg har vørteren ned på ballongen (har drevet med vinlegging tidligere og benytter disse fremdeles) tilfører restvannet for å komme opp i 25 liter. Hvordan sikrer jeg at vørteren er blandet godt nok.

Det betyr vel ingenting for gjæringen, men er litt usikker på om OG blir riktig.

Rg
roger
 
Hvis du vet antall liter og OG før utblanding er det bare å regne den om etter tilsatt kjendt mengde vann, da er du ikke avhengig av å blande mer.
OG 1065/15 liter  65*15 = 975
tilsett 10 liter vann
975/(15+10) = OG 39

Under vinlegging har jeg aldri blandet ut sukkeret i vannet, gjæren ordner det.
 
Tilbake
Topp