Har brygget en kölsch i dag, og gjærer den av gammel vane på 16 grader. Men siden det helt sikkert har skjedd noe nytt siden den gangen jeg landet på 16 grader, gjorde jeg den store feilen å sjekke google...
Pakken sier 12-25 grader, med idealtemperatur mellom 15 og 20, omtrent som jeg husket det.
![1708786439563.png 1708786439563.png](https://forum.norbrygg.no/data/attachments/62/62548-26da313ae0ad7e6da2386ac8b2da2f03.jpg)
Nettsiden til Fermentis, derimot, foreslår 18-26.
![1708786152070.png 1708786152070.png](https://forum.norbrygg.no/data/attachments/62/62547-d24485b2f24076c1e49c2d13586f6fbe.jpg)
Det fikk meg til å sjekke hva de norske nettbutikkene selv mener.
Strømmen: 12-27.
Brewshop: 18-26.
Bryggøl: 15-20.
Beergear: 15-20.
Konkluderer med at 16 grader få gå greit, med mindre noen har noen voldsomt bastante meninger om noe annet.
Pakken sier 12-25 grader, med idealtemperatur mellom 15 og 20, omtrent som jeg husket det.
![1708786439563.png 1708786439563.png](https://forum.norbrygg.no/data/attachments/62/62548-26da313ae0ad7e6da2386ac8b2da2f03.jpg)
Nettsiden til Fermentis, derimot, foreslår 18-26.
![1708786152070.png 1708786152070.png](https://forum.norbrygg.no/data/attachments/62/62547-d24485b2f24076c1e49c2d13586f6fbe.jpg)
Det fikk meg til å sjekke hva de norske nettbutikkene selv mener.
Strømmen: 12-27.
Brewshop: 18-26.
Bryggøl: 15-20.
Beergear: 15-20.
Konkluderer med at 16 grader få gå greit, med mindre noen har noen voldsomt bastante meninger om noe annet.