Iiiik, gjærstarter på 40 grader?

Hvilke temperaturer takler gjæren? Fruen skulle hjelpe meg med å lage 2 gjærstartere mens jeg var bortreist. Jeg lagde oppskrift men glemte å spesifisere hvor kaldt jeg ville det skulle kjøles ned, så hun tok gjæren oppi mens vørteren holdt 40 grader.
Er dette for varmt, eller helt greit?

(gjærtyper? WLP400 Belgian Wit, og WLP007 Dry English Ale)
 
Er vel ikke ideelt. Men gjæren dør vel ikke før den er opp i ca 50 grader. Så går sikkert fint.
 
Tja. Nok av gjær som vil stryke med når tempen er rundt 40. Følg med på starteren. Der det er liv er det håp.
 
Har også lest det at gjær dør ved rundt 50c og blir skadet over 40. Har delv brukt starter som var opp mot 45c en liten periode. Øl ble det, men om det er optimalt er jeg usikker på.
 
Tilbake
Topp