Infeksjon i saison?

Når jeg tenker meg om så må de jo kunne sjekke for all mulig krysskontaminasjon, også fra alle andre cerevisiae-typer de har. Så de har selvfølgelig metoder som kan fange opp diastaticus.
 
Vel. Vi har hatt gjær fra White labs som kom rett fra gjærlabben som inneholdt diasaticus. Det er nok desverre ikke kun Belle som inneholder vedstyggeligheten desverre. Det kan nok tyde på at kontrollen ved white labs desverre ikke alltid er god nok.
 
Vel. Vi har hatt gjær fra White labs som kom rett fra gjærlabben som inneholdt diasaticus. Det er nok desverre ikke kun Belle som inneholder vedstyggeligheten desverre. Det kan nok tyde på at kontrollen ved white labs desverre ikke alltid er god nok.
Hvordan vet du dette? Kvalifisert testing av white labs posen av uavhengig laboratorium?
 
Vel. Vi har hatt gjær fra White labs som kom rett fra gjærlabben som inneholdt diasaticus. Det er nok desverre ikke kun Belle som inneholder vedstyggeligheten desverre. Det kan nok tyde på at kontrollen ved white labs desverre ikke alltid er god nok.

Jeg ser du er "ølmann", så hvis "vi" er et bryggeri, er dette kanskje interessant for Left Hand, også?

Kom diastaticus'en ut i bryggeriet? Og hvor vrient var det eventuelt å bli kvitt det?
 
Hvordan vet du dette? Kvalifisert testing av white labs posen av uavhengig laboratorium?

Vi sendte prøver direkte til Weihenstephan sine labratorier i Tyskland. Som viste at det var diastaticus i enkelte gjærposer vi hadde fått fra white labs.
 
  • Like
Reaksjoner: jab
Vi sendte prøver direkte til Weihenstephan sine labratorier i Tyskland. Som viste at det var diastaticus i enkelte gjærposer vi hadde fått fra white labs.

Sendte dere uåpnede poser, og det ble bekreftet å inneholde Diastaticus? Ser jo litt ut til at WL sliter litt.
 
Jeg ser du er "ølmann", så hvis "vi" er et bryggeri, er dette kanskje interessant for Left Hand, også?

Kom diastaticus'en ut i bryggeriet? Og hvor vrient var det eventuelt å bli kvitt det?

Ja.
Veldig vanskelig. Siden vi fikk gjær som var contaminert i utgangspunktet, så kom den igjen. Jeg tror de fleste bryggeri i Norge har hatt diastaticus på et eller annet tidspunkt.
 
[
Ja.
Veldig vanskelig. Siden vi fikk gjær som var contaminert i utgangspunktet, så kom den igjen. Jeg tror de fleste bryggeri i Norge har hatt diastaticus på et eller annet tidspunkt.

Kan jeg spørre om dere vurderte å bytte leverandør? Sikkert ikke så lett mtp at dere har innarbeidet øl med de spesifikke gjærstammene.

Jeg leste her om dagen om søksmålet fra Left Hand mot WL. De fikk kontaminert, og sa at de skulle bytte, gjorde ikke det, og fikk enda mer kontaminert... Sikkert mye forsikringer om renhet i kulissene, men ut av teksten virket det nesten komisk, at de fikk samme smellen igjen, selv om de sa de vurderte/skulle bytte leverandør.
 
[


Kan jeg spørre om dere vurderte å bytte leverandør? Sikkert ikke så lett mtp at dere har innarbeidet øl med de spesifikke gjærstammene.

Jeg leste her om dagen om søksmålet fra Left Hand mot WL. De fikk kontaminert, og sa at de skulle bytte, gjorde ikke det, og fikk enda mer kontaminert... Sikkert mye forsikringer om renhet i kulissene, men ut av teksten virket det nesten komisk, at de fikk samme smellen igjen, selv om de sa de vurderte/skulle bytte leverandør.

Vi har byttet ja, og bruker blant annet safale 05 istedet for 007 på ipaene våre.
 
Det tragikomiske for oss var jo at den verste diastaticussmellen kom når vi byttet bryggverk. Ofte vil restsødmen forsvinne før det begynner å boble over, og da tror man gjerne at bryggverket rett og slett ikke tunet inn ifht oppkriftene.
 
Det tragikomiske for oss var jo at den verste diastaticussmellen kom når vi byttet bryggverk. Ofte vil restsødmen forsvinne før det begynner å boble over, og da tror man gjerne at bryggverket rett og slett ikke tunet inn ifht oppkriftene.

Vet du tilfeldigvis om andre bryggerier som har slitt med det samme, og evt byttet leverandør?
 
Hmmm. Vi lagde jo noen batcher som gikk til h... Vi skyldte på oss sjøl, at vi sjøl hadde forurensa gjæra (for alt gikk tilbake til normalt når vi kasta den batchen gjær), men kanskje vi burde skylde på noen andre?
 
Tilbake
Topp