Jeg har tenkt å brygge en Märzen/Oktoberfest i løpet av romjula, og har festet meg ved oppskriften til Jens Maudal som finnes her under Prisbelønte oppskrifter. Se https://forum.norbrygg.no/threads/nm-00-ml2-maerzen-oktoberfest-jens-maudal.286/
"Problemet" er at jeg gjerne vil bruke noe Melanoidinmalt som jeg har liggende, mens oppskriften hans ikke inneholder denne ingrediensen. Er det noen som har synspunkter på hvordan jeg kan endre oppskriften for å innpasse en mengde med Melanoidin? Mindre münchenermalt? Droppe ristet bygg? Hva med krystallmalten/-maltet? Jeg har 1100 g melanoidin "på lager". Jeg er klar over (mener å vite) at Mel. brukes til å fremheve maltpreget i brygget og dessuten til å gi fargen et ekstra rødskjær.
Jeg lurer også litt på humlebiten. Jeg har verken Perle eller Hallertauer. Er det "kosher" å erstatte Perle med Spalt og Hallertauer med Brewer's Gold? OK, jeg har for så vidt Hallertauer pellets, men den er på bare 3,4% og langt fra 7,0% slik oppskriften sier. Kunne vel også doble mengden, kanskje.
Tenker å lage like stor batch som oppskriften tilsier, 40 liter vørter netto.
"Problemet" er at jeg gjerne vil bruke noe Melanoidinmalt som jeg har liggende, mens oppskriften hans ikke inneholder denne ingrediensen. Er det noen som har synspunkter på hvordan jeg kan endre oppskriften for å innpasse en mengde med Melanoidin? Mindre münchenermalt? Droppe ristet bygg? Hva med krystallmalten/-maltet? Jeg har 1100 g melanoidin "på lager". Jeg er klar over (mener å vite) at Mel. brukes til å fremheve maltpreget i brygget og dessuten til å gi fargen et ekstra rødskjær.
Jeg lurer også litt på humlebiten. Jeg har verken Perle eller Hallertauer. Er det "kosher" å erstatte Perle med Spalt og Hallertauer med Brewer's Gold? OK, jeg har for så vidt Hallertauer pellets, men den er på bare 3,4% og langt fra 7,0% slik oppskriften sier. Kunne vel også doble mengden, kanskje.
Tenker å lage like stor batch som oppskriften tilsier, 40 liter vørter netto.