Håper på at det i det minste blir tålelig bra, gitt utgangspunktet.
SG nå 1.024, men det har bremset godt de siste timene. Temperaturen er på vei ned, og det er merkbart mindre aktivitet.
Håpet er å nå området 1.016, men akkurat nå ser det litt mørkt ut.
Ikke prøvd WLP007 før, men ut fra det jeg leser gjør den seg fort ferdig, og når den er ferdig så er den ferdig. Må vel bare vente å se et par dager fram, men dersom den stopper helt opp; er det noen som har lyktes med å få igang fermenteringen igjen på noen måte? Enten ved å forsøke å vekke den eksisterende gjæren eller evt. pitche mer? Poenget her er jo nå å forsøke få alkoholstyrken opp over 7% i et forsøk på balansere bitterheten.
Hvis man tar resultatet av kalkulatoren på brewersfriend som Finn Berger linket til, hvor estimert OG med den ekstra DME jeg kokte opp totalt skulle være 1.072 må jeg ned i en FG på 1.018 for å komme over 7%.
Nå skal jeg ikke lage for mye matte ut av det heller. Smaker det godt er det forsåvidt likegyldig hva FG blir