Kold Brygg
Moderator
Infeksjon har andre symptomer. Typisk for høy utgjæring/ karbonering og potensielt flaskebomber.Posen som ble mistet oppi karet kan vel tilføre uønskede bakterier vel?
Infeksjon har andre symptomer. Typisk for høy utgjæring/ karbonering og potensielt flaskebomber.Posen som ble mistet oppi karet kan vel tilføre uønskede bakterier vel?
Absolutt et godt råd, og særlig hvis du først har karbonert kunstig på fat. Men her er det snakk om naturlig karbonering i boksen. Så da skal det jo være rikelig med aktiv gjær i ølet, og den bør kunne håndtere litt oksygen. Nå har jeg riktignok bare erfaring fra flasking, og der går det bra - sjøl med vanlig fyllingsgrad. Men det skulle vel ikke bli så stor forskjell, sjøl om arealet i en boks er større enn arealet i en flaskehals. Så jeg lurer på om det er andre steder i prosessen det er blanda inn luft?Fyll sånn at du søler skum eller øl når du tar på lokket
De var ikke mye kullsyre i den enda. De kan nok kansje skyldes at de var noen grader lavere enn romtempratur på de rommet jeg bruker ha dem . Ovn har streika ….. så satte inn ny ovn igår da jeg oppdaga de. Typ 14 grader vil jeg tippe de har vert….Infeksjon har andre symptomer. Typisk for høy utgjæring/ karbonering og potensielt flaskebomber.
Her er de tørrhumlet på 4-7-8 dag, boksene låg i starsan 3-4 min tatt opp for avrenning. Lokk tas ut av starsan etterhert som de bokses. Bokene blir og purget med co2 før man fylle boks så de ligger en skodde i boks før fylling. Alt er jort som jeg bruker utenom å hive gjærposen i gjæringskaretAbsolutt et godt råd, og særlig hvis du først har karbonert kunstig på fat. Men her er det snakk om naturlig karbonering i boksen. Så da skal det jo være rikelig med aktiv gjær i ølet, og den bør kunne håndtere litt oksygen. Nå har jeg riktignok bare erfaring fra flasking, og der går det bra - sjøl med vanlig fyllingsgrad. Men det skulle vel ikke bli så stor forskjell, sjøl om arealet i en boks er større enn arealet i en flaskehals. Så jeg lurer på om det er andre steder i prosessen det er blanda inn luft?
Desinfeksjon har nok ikke noe med dette problemet å gjøre. Jeg har vondt for å tenke meg noen annen forklaring på smaks- og fargeforandringa enn oksidering.Her er de tørrhumlet på 4-7-8 dag, boksene låg i starsan 3-4 min tatt opp for avrenning. Lokk tas ut av starsan etterhert som de bokses. Bokene blir og purget med co2 før man fylle boks så de ligger en skodde i boks før fylling. Alt er jort som jeg bruker utenom å hive gjærposen i gjæringskaret
Selfølgelig er de mulig jeg jar fått inn formye luft absolutt ved tørrhumling. Har humla sån før og ølet vert fint etterpå (dog kan jeg bare hadd flaks da) de tidlogere har blitt flasket uten de skal ha noen betydning. Men tenker nå å sette på gjæringskar så jeg får kjørt co2 inn etter hver humling. Jeg får åpne etpar til å se ikveldDesinfeksjon har nok ikke noe med dette problemet å gjøre. Jeg har vondt for å tenke meg noen annen forklaring på smaks- og fargeforandringa enn oksidering.
Hva slags gjæringsutstyr har du? Kan du ha sluppet inn mye luft i forbindelse med tørrhumlinga? Forstår jeg deg riktig, eller tørrhumler du i flere omganger? Hvis du har tørrhumla 3 ganger, og har sluppet inn godt med luft alle gangene, virker det som et rimelig sted å leite etter forklaringa.
Har du brukt vanlige plastbøtter som du må åpne lokket på for å få kasta inn humla? Hvis du tar lokket helt av, blir det jo full utlufting.Selfølgelig er de mulig jeg jar fått inn formye luft absolutt ved tørrhumling. Har humla sån før og ølet vert fint etterpå (dog kan jeg bare hadd flaks da) de tidlogere har blitt flasket uten de skal ha noen betydning. Men tenker nå å sette på gjæringskar så jeg får kjørt co2 inn etter hver humling. Jeg får åpne etpar til å se ikveld
Kan ha vært bare den ene boksen. da.Er plast ja. Men fjerner ikke lokket for å humle. Åpnet en boks av et annet brygg med litt mer humle (550g) 25 l samme ant dager humling og bokset dagen etter nevnet brygg. Den ser like fin ut som ved tapping. Har ikke hadd oksidert øl på noen brygg enda så til nå lite kjennskap til de, men er jo mye å lære av forumet her. I frustrasjon av ølet i boksen som hadde bytte farge .
Brygget jeg igår kveld noe som håper blir mango ipa. 25 l vørter , laget oppskrift som følger 5 kg pilsner malt, 1 kg hvetemalt, 1 kg havre malt , 0,5 kg Laktose + vannjustering . Her kjørte jeg 20g av hver humle Amarillo, Lemondrop, Galaxy på whirlpool 30 min . Så tenker jeg å tørrhumle 80 g av hver og, samt mangopure. Noen som vet eller har en formening om hvor mye mangopure man bør bruke. Kjøpte 1 kg men tenker gå for 1 kg til……
Og det ser ganske så likt utVis vedlegget 61761
Den til venstre ble snudd, den til høyre ikke men ikke noe særlig forskjell å merke på smak eller karbonering av betydning
Greit å få konstatert. Så kan du spare deg litt arbeid. Fort gjort å pådra seg senebetennelse av sånt.Vis vedlegget 61761
Den til venstre ble snudd, den til høyre ikke men ikke noe særlig forskjell å merke på smak eller karbonering av betydning
Greit å få konstatert. Så kan du spare deg litt arbeid. Fort gjort å pådra seg senebetennelse av sånt.
Kan ha vært bare den ene boksen. da.
Hm ….. kansje du faktisk har rett i de . Nå åpnet jeg en boks av hver av disse bryggene. Å den så helt som den skal i mine øyne . Legger med bilde så dere kan se, treffer jeg på en boks som omtalt tidligere legger jeg ut et bile av den i tråd så dere kan se. Boks til venstre er fra de brygget som omtalt (dog skal de sies jeg hentet en boks fra start av tapping nå, den dårlige va kansje den 4-5 sist halvlitere jeg fikk ut av brygget) . Brygget er 9,4 % har dextrose , citra, galaxy , mosaic cryo, mosaic og litt magnum. Boks til høyre et 6,8% kun citra ,
Synes den ser bra ut.
Synes den ser bra ut.