Når det gjelder forskjell på smak mellom tvangskarbonert og naturlig karbonert øl, så tror jeg en blindtest bør avgjøre den saken. Her er det mye placebo og ymse alkymiske påstander ute på nettet og i bøker. Jeg kan ikke si jeg merker forskjell personlig.
Den er jeg enig i simen
Merket at det er mye sterke meninger - uten nødvendigvis overbevisende argumentasjon
Sverger til metoden med naturlig karbonering i fatet selv.Har da muligheten til å justere co2-futten opp og ned,slipp ut eller tilføre.Takk alle sammen.
Nå er det det jo litt avhengig av type øl (jeg lager nå en lager). Vil dere anbefale samme mengde sukker som på flaske (oppskriften sier 6g pr liter), eller kan der være en ide og bruke litt mindre for å garantere at man ikke får overkarbonisering, og heller "forc" litt co2 etterpå hvis man synes det er lite?
Sånn skal det være!!Så lenge man er fornøyd med sin framgangsmåte ,er det bare å kjøre på!!Jeg sverger til tvangskarbonering. Raskt, enkelt, kjenner ikke smaksforskjell. Setter fatet kaldt, setter på 2,5-3 bars trykk, ruller fatet fram og tilbake på gulvet med trykket stående på inntil boblelyden fader ut/forsvinner/blir mer høyfrekvent, ergo når ølet og fatet er mettet med CO2. Skrur så ned til ca 0,8 bars trykk (ale ved kjøleskapstemp) og lar det stå tilkoblet et døgn omtrent. Forøvrig synes jeg ølet er drikkbart allerede en halvtime etter rullingen. Kobler deretter vekk trykket og setter fatet i kjøleskapet.
Sent from my iPhone using Tapatalk