Skal brygge ein oatmeal stout snart, og skal lage starter med Wyeast 1084. I mangel på spraymalt tappa eg i overkant av ein liter vørter under brygging i går som er ca 1.055. Kan eg bruke denne som den er, eller bør eg vatne den ut til 1.040?
Skal brygge ein oatmeal stout snart, og skal lage starter med Wyeast 1084. I mangel på spraymalt tappa eg i overkant av ein liter vørter under brygging i går som er ca 1.055. Kan eg bruke denne som den er, eller bør eg vatne den ut til 1.040?
Sølve
Vann ut, du. 4 dl vann gir deg 1.040 hvis du har 1,1 liter vørter på 1.055. Det er sikkert ikke noen krise om du ikke gjør det, men når du uansett har en så premium vørter til starteren din, så kan du vel like greit gjøre det perfekt.
Det er vel først og fremst det, ja. At 1.040 gir den perfekte balansen mellom masse gjærmat og ikke for høy alkoholstyrke, som jo er giftig for gjæren over tid. Da får du flest mulig nye celler samtidig som færrest mulig dør av alkoholen.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.