Kjele til å koke vørter i fra biltema

Hei,

For en tid tilbake kjøpte jeg en større kjele fra Biltema som jeg har kokt vørter i for første gang. Etter at jeg rengjorde kjelen etter brygging har jeg sett at kjelen er helt blankskurt der kjelen har vært i kontakt med vørter, mens kjelen er ”matt” der kjelen ikke har vært i direkte kontakt med kokende vørter. Hva kan det komme av? Kan det ha fulgt med noen ”metallstoffer” fra gryta til vørter som vil sette usmak på brygget (og som kanskje ikke er helt bra å drikke?).  Rengjorde kjelen godt før bruk og den skal være av rustfritt stål:

http://www.biltema.no/no/Hjem/Kjokken/Kasseroller-og-stekepanne/Hyttekjele-88423/
Ikke helt sikker på om jeg skal beholde denne kjelen….

Hilsen, tommy
 
Regner med at det har vært en oksidasjon av metallet der det har vært eksponert for luft/oksygen, noe som ikke skjer like fort i væske, hvor det er mindre tilgang til oksygen. Tror ikke det skulle føre til helseskadelige stoffer i vørteren på grunn av dette.
 
Takk for svar!

Kan slike forskjeller oppstå over 1-2 timer? Hele kjelen hadde en "matt farge" og har hatt det lenge (før jeg begynte å bruke den). Men etter koking så ble kjelen helt blank der den hadde vært i kontakt med kokende vørter....litt over en time tenker jeg.

hilsen, tommy
 
Ikke akkurat hva du spør om, men her er en tråd med info om den kjelen: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,7082.0.html
 
Tilbake
Topp