Hei!!
Har lyst å brygge en kølsch, med flytende gjær. jeg er ny med flytende gjær, men har lyst å starte nå. og kanskje med litt hjelp fra dere .
Jeg tar utgangspungt i Leif Stanas oppskrift (under) a 50L
Så første spørsmål:
Hvilken humle? Lurte på å bruke Zaas alfa 2.9
Gjær: (nå trenger jeg hjelp) WLP029 - German Ale/Kolsch? hvor mange trenger jeg til 50L. 4? og hvor mye spraymalt må jeg bruke for å lage starter??
Skal legge inn en bestilling hos vin og bar, så innspill ønskes. kanskje en annen oppskrift?
Kølner-øl (Kölsch) Vørterstyrke: 12 % Mengde: ca. 50 l. Bittergrad BU: 24
Alkoholstyrke: ca. 4 %
Pilsner/lagermalt 10 kg
Hvetemalt 1,5 kg
Karamellmalt 0,5 kg
Bitterhumle 65 g. Humle 5 % alfa
Smakshumle 25 g. 5 % (kokes i 20 min)
Tysk overgjær 25 g. 5 % (kokes i 10 min)
Trinnmesking:
50 gr.C i 30 min Siling ved 78 gr.C
68 gr:C i 90 min
Primærgjæring ved 18 - 20 gr.C i 4 - 5 dager
Sekundærgjæring ved 14 gr.C i ca. 2 uker
Har lyst å brygge en kølsch, med flytende gjær. jeg er ny med flytende gjær, men har lyst å starte nå. og kanskje med litt hjelp fra dere .
Jeg tar utgangspungt i Leif Stanas oppskrift (under) a 50L
Så første spørsmål:
Hvilken humle? Lurte på å bruke Zaas alfa 2.9
Gjær: (nå trenger jeg hjelp) WLP029 - German Ale/Kolsch? hvor mange trenger jeg til 50L. 4? og hvor mye spraymalt må jeg bruke for å lage starter??
Skal legge inn en bestilling hos vin og bar, så innspill ønskes. kanskje en annen oppskrift?
Kølner-øl (Kölsch) Vørterstyrke: 12 % Mengde: ca. 50 l. Bittergrad BU: 24
Alkoholstyrke: ca. 4 %
Pilsner/lagermalt 10 kg
Hvetemalt 1,5 kg
Karamellmalt 0,5 kg
Bitterhumle 65 g. Humle 5 % alfa
Smakshumle 25 g. 5 % (kokes i 20 min)
Tysk overgjær 25 g. 5 % (kokes i 10 min)
Trinnmesking:
50 gr.C i 30 min Siling ved 78 gr.C
68 gr:C i 90 min
Primærgjæring ved 18 - 20 gr.C i 4 - 5 dager
Sekundærgjæring ved 14 gr.C i ca. 2 uker