Dette var mitt 2. brygg, og jeg hadde samme problemet på det første brygget også. Men nå var jeg mer oppmerksom på det. Jeg målte med skalaen jeg har laget på bryggeskjeen, og jeg hadde hele tiden kontroll på hvor mye vann jeg fylte oppi gryta. Ettersom jeg endte opp med 20 liter i gjæringsbøtta har det vært ca 10 liter i svinn(damp). Overflaten på gryta er 38cm, så det er noe mer enn på BeerBrew o.l.10 liter på 70 min med 3 kW høres mye ut, men er sikkert mulig også. Jeg briker 3,5 kW induksjon og mister ca. 3,5-4 liter på en time. Tolker jeg det rett når jeg tenker at du pleier ikke ha så stor avdampning, at dette var et engangstilfelle? Kanskje målefeile ... ?
Jeg tenkte å få kjøpt en effektregulator slik jeg kan regulere effekten underveis så jeg slipper at varmeelementet står på maks under hele kokingen(slik som det gjør med PID´en). Jeg vil tro det er lettere å regulere det slik, enn med lokket.Kan du ikke regulere effekten noe? Eller så kan du jo koke med lokket halvveis over. Det gjør jeg.
Jeg hadde aldri hørt om Tønes før jeg så den komiprisutdelingen der... Lo så tørene trillet, jeg så for meg dette forumet hele veien gjennom låta.
Her er gode tips om koking. Du bruker sannsynligvis denne metoden
Det er kun to tilkoblingsskruer, så det er ikke mulig å regulere med reguleringsbryter. Det beste er nok en effektregulator som nevnt.Elementet ditt består sikkert av to elementer som tilsammen blir 3 kw. Du kan jo da evt sette på en gammeldags reguleringsbryter. På den måten får du tre effekttrinn. Det med lokket litt over er bare for å redusere avdampingen noe.