Hei!
Jeg har fått tak i følgende oppskrift(50 liter) som jeg har tenkt å lage en gang:
Før jeg får tak i skikkelig utstyr har jeg tenkt å lage et mindre, men liknende, brygg med 5-literssettet de har på bryggselv.no. Jeg har tenkt å bruke uhumlet ekstrakt med spesialmalt.
Jeg ser for meg noe slikt:
Basismalt: 700g medium spraymalt.
Spesialmalt: 150g hvetemalt(Bestmalz hvetemalt, knust) + 100g caramalt(Thomas Fawcett, knust)
For å slippe å kjøpe veldig mye mer humle enn jeg trenger håper jeg at det går an å bruke centennial som både bitter- og aromahumle, ettersom den skal være egnet til begge formål:
Bitter: 6.5g Centennial
Aroma: 3 * 5g Centennial:
Gjær: Safale US-05 11.5g (kan jeg slenge oppi hele pakka?)
Er det noen som har noen kommentarer til dette?
Jeg har fått tak i følgende oppskrift(50 liter) som jeg har tenkt å lage en gang:
Kode:
10,5kg Maris Otter,
1,5 kg hvetemalt,
1kg caramalt.
65g Northern brewer 10% 90 min,
50g Centennial henholdsvis 15, 50g i 5 min og 50g wp.
Mesking i 67 grader i 60 min, 72 i 15.
Jeg ser for meg noe slikt:
Basismalt: 700g medium spraymalt.
Spesialmalt: 150g hvetemalt(Bestmalz hvetemalt, knust) + 100g caramalt(Thomas Fawcett, knust)
For å slippe å kjøpe veldig mye mer humle enn jeg trenger håper jeg at det går an å bruke centennial som både bitter- og aromahumle, ettersom den skal være egnet til begge formål:
Bitter: 6.5g Centennial
Aroma: 3 * 5g Centennial:
Gjær: Safale US-05 11.5g (kan jeg slenge oppi hele pakka?)
Er det noen som har noen kommentarer til dette?