Balle Rambjør
Norbrygg-medlem
Send en mail til Brygg Selv å spør om oppskriften...
Det har jeg selvfølgelig gjort. De nye oppskriftene fra ABC blir muligens lagt ut.
Forøvrig vil oppskriftene fra Nøgne sine ølsett ikke bli lagt ut.
Send en mail til Brygg Selv å spør om oppskriften...
Det har jeg selvfølgelig gjort. De nye oppskriftene fra ABC blir muligens lagt ut.
Forøvrig vil oppskriftene fra Nøgne sine ølsett ikke bli lagt ut.
Kommer snart en India red ale, en svart saison og en pale ale i polstyrke.[/QU
Anbefaler du en temp på 1 stegs mesking på kniksen???
Oppskrift på Natt Imperial Porter:
Takk for mailen! Natt er ein nokså utfordrande øl å brygge, men eg kan prøver å hjelpe deg å få det til.
Vi bruke Sinamar (frå Weyermann) å nåe den svarte fargen. Denne er ein ekstrakt laga av 100% svart malt, og gir farge utan rista toner eller bitterheit. I oppskriften her har eg erstatte med Black malt… du får bestemme sjølv om du meiner balansen mellom svart/sjokomalt bør vere annleis. Som utgangspunkt her er eit forslag:
66% Pale Ale malt
14% Munich type 1
7% Munich type 2
7% Wheat Malt
4% Pale Chocolate malt
2% Black malt
Mesketemp 62-63C
Meske heile 8kg og sile av KUN stamvørter (ingen sparging)
Meske på nytt - heile 8kg IGJEN og sile av KUN stamvørter (ingen sparging)
Då har du samla nok vørter på full styrke (20-23 Plato)
Gjæring med White Labs WLP001 (Chico/California.) Kan og bruke 1056 eller US-05.
Gæringstemp 22C.
EKG humle ca. 36 IBU.
Tørrhumling med Amarillo, hugs ikkje mengden, prøv 2g/liter. (Denne er ikkje den viktigaste delen av ølet.)
Lykke til!
Venleg helsing/Best Regards
Evan W. Lewis"
Har ikke smakt denne, noen som har oppskrift til denne??
Når man har noe informasjon, kan man spekulere seg frem til en tilnærming.En innholdsfortegnelse det der.