Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

Hei, hvis det er noen som er interessert i oppskriften på Ægir/Garage Project sin First Wave Pacific Invasion Oyster Stout så fikk jeg den av Ægir i dag:

Ægir First Wave Pacific Invasion Oyster Stout

OG: 1.084
FG: 1.023
IBU: 51.3
EBC: 103.3
Gjær: WLP051
Gjæringstemp: 21 C

Malt
80.3% Pale Ale Malt
6.9% Roasted Barley
4.3% Oak Smoked Wheat Malt
3.2% Oat Malt
2.1% CaraPils
2.1% Caramunich II
1.0% Carafa Special III

Mesking
64 C i 90 min
72 C i 15 min

Humle
0.285 g/l East Kent Golding (5.7%) i 60 min (4 IBU)
1.142 g/l Pacific Gem (15.6%) i 60 min (43.4 IBU)
0.285 g/l Pacific Gem (15.6%) i 10 min (3.9 IBU)

Andre tilsetninger
"Smoked kelp" (røkt tang/tare) - etter smak, tilsatt i ferdig øl
 
Håper det er mulig å se, dersom ikke kan jeg prøve å få tatt bedre bilde.
Men Hadeland Håndverksbryggeri oppgir oppskriften på flaskene. Til venstre er "Damp", deres steam beer. Til høyre en pale ale.
 

Vedlegg

  • 2015-07-22 08.03.14.jpg
    2015-07-22 08.03.14.jpg
    113 KB · Sett: 216
gah.. ser at det der ble jo klin umulig å se. I allefall på skjermen min, skal få tatt nytt bilde senere i dag.
 
Funket fint her også, men humleskjema må en da være kreativ på selv, det kommer ikke fram.
 
Jeg fant et større bilde

2015-03-26-20.34.30.jpg
 
Hei, hvis det er noen som er interessert i oppskriften på Ægir/Garage Project sin First Wave Pacific Invasion Oyster Stout så fikk jeg den av Ægir i dag:

Ægir First Wave Pacific Invasion Oyster Stout

OG: 1.084
FG: 1.023
IBU: 51.3
EBC: 103.3
Gjær: WLP051
Gjæringstemp: 21 C

Malt
80.3% Pale Ale Malt
6.9% Roasted Barley
4.3% Oak Smoked Wheat Malt
3.2% Oat Malt
2.1% CaraPils
2.1% Caramunich II
1.0% Carafa Special III

Mesking
64 C i 90 min
72 C i 15 min

Humle
0.285 g/l East Kent Golding (5.7%) i 60 min (4 IBU)
1.142 g/l Pacific Gem (15.6%) i 60 min (43.4 IBU)
0.285 g/l Pacific Gem (15.6%) i 10 min (3.9 IBU)

Andre tilsetninger
"Smoked kelp" (røkt tang/tare) - etter smak, tilsatt i ferdig øl

men er det ikke no østers i denne?
 
Glimrende, og her er ett større bilde av deres Pale Ale.

Ang. humle for Steam Beer.. så har jeg hatt hell med; 50g N.B @ 60min, 80g N.B @ 15min og 50g N.B @ 1min. Dette til 50L batch.
 

Vedlegg

  • 20150722_164034.jpg
    20150722_164034.jpg
    95,5 KB · Sett: 104
Kelp holder lenge for min del
Har den fremdeles tilgode i kjelleren
Gleder meg


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Er det noen av dere som får opp .pdf fila man blir sendt til ved å scanne QR koden på etiketten loebrygg la ut 6-7 poster lengre opp?
(Har vært noe tull med telefonen min, så kan tenkes det er problemet)

QR koden på deres Pale Ale åpner seg helt fint, da får man en helt eksakt oppskrift.
 
Med tanke på hvor lang tid proffe bryggerier bruker på whirlpool og nedkjøling så har jeg vanskelig for å tro at flere enn ett humlesteg under kok har noen uttelling for dem. Det har nok en liten effekt for oss hjemmebryggere, men mistenker at mange bryggerier tilsetter ved start av kok, og ved start av whirlpool. Man kan få gode resultater ved å emulere det.
 
Tilbake
Topp