Yield: 5 Gallons (about 54 12-ounce bottles or 30 22-ounce bottles)
[90 minutes]
- 87.0% crushed North American two-row pale malt
- 10.5% crushed 60L crystal malt
- 2.5% crushed 75L crystal malt
- Conversion temperature 156°F --> 68,9 °C
- Mash out 165°F --> 74 °C
- 0.171 lb/bbl Columbus hops (12.9% alpha acid)
[10 minutes]
- 0.30 lb/bbl Ahtanum hops (6.0% alpha acid)
[0 minutes]
- 0.46 lb/bbl Ahtanum hops (6.0% alpha acid)
- White Labs WLP007 Dry English Ale Yeast or WLP002 English Ale Yeast
- Pitch rate 16 to 18
- Starting gravity 1.057 (14 Plato)
- Final gravity 1.014 (3.5 Plato)
- Ferment at 72°F --> 22,2 °C.
Tror det er etter koking, ja. Men det jeg lurer på er hvordan man skal tilsette bitterhumle for å nå target, for de andre humletilsetningene vil jo også gi bitterhet. Tippetue får 32 IBU i brewers friend.
I oppskriftene fra 7 Fjell er humletilsetningen oppgitt i g/L. Er det antall liter vørter etter koking som skal legges til grunn?
Stemmer denne oppskriften når det kommer til bitterhumle? Omregnet (til 50 liters batch) skal det bare i ett gram Simcoe ved 90 min. og 7 gram Perle ved 60 min. Høres veldig lite ut, eller?Lervig Lucky Jack
Ære til Gahr for å skaffet oppskrift
Batch size: 18.000 net
Total grain: 3.500 kg
Anticipated OG 11.5 % Plato
Anticipated EBC 14.0
Anticipated IBU 29,0
Anticipated RDF 66,5
Anticipated Alc. Vol. 4,70 %
Brewhouse Eff. Calcutated at 90%
Grain
3000 kg Pilsner malt
200 kg Carapale 10
200 kg Caracrystal 150
Mash
Mashing-in liquor 11.500l at 52C (3,2 L : kg malt)
Protien rest: 50°C rest 15 mins
Step up 1C : minute
Saccharification rest 1: 67°C- rest for 20 mins
Saccharification rest 2: 72°C- rest for 20 mins
Mash off: 78°C- rest for 5 mins
Hops
0,5 kg Simcoe first wort hop, 90 mins
2,5 kg Perle T45, 10% AA, 60 mins
lower the pH to under 5,1 before finish hops are added, ( 3 L lactic acid, 1,5kg CaCl)
25 kg Amarillo, pellets T90 15 mins
25 kg Chinook, Pellets T90 5 mins
15 kg Citra, pellets T90 5 mins
15 kg Citra, dry hop after primary fermentation at fermentation temp
Evaporation rate: 10%/hour
Pre-boil wort size: ?
Boil time: 60 min
Pre-boil gravity: 10.4 % plato
Minerals
6600 g Calcium chloride added to mash water
3 l Lactic acid added to mash water
9 g Zink sulfate (antar dette tilsettes under koking)
2 ml/ 1000L Anti foam add at 95C prior to boil
4 g per HL Protafloc Granules - in last 15 mins of the boil
Fermentation
WhiteLabs Californa Ale 21C final gravity around 2.6Plato / 1 L / HL
(Pitch wort at 25C to allow the lag time to not go to cold in room) Ferment at ambient pressure close tank at 4P left in green beer.
Filtration/Carbonation
Brite filteration/>4.0 haze
Packaging
CO₂ 4.80g/l in tank for cans/flasker, 5,1 for tank truck or fat
Og dersom man ser på oppskriften i boka Ølbrygging fra hånd til munn, så ligger IBU på 40-50....Her finner du en litt mer hjemmebryggervennlig oppskrift. Som du ser er den usle mengden med Simcoe kuttet ut.
http://www.bryggselv.no/users/binderiet_mystore_no/Image/Lucky_Jack_V2.pdf
Ville du ha tilsatt mer bitterhumle?Øl brygget på Lucky Jack-oppskriften fra Bryggselv blir ganske mild, så det går fint å humle litt ekstra.
Ville du ha tilsatt mer bitterhumle?
Hadde jeg hatt moderator-rettigheter skulle jeg gjerne gjort det
Jeg ser at Bryggselv har lagt ut noen nye ABC-ølsett, denne gangen uten tilhørende oppskrift på nettsiden. Har komponistene/designerne, eller hva man kaller det, lyst til å dele oppskriftene?
Send en mail til Brygg Selv å spør om oppskriften...Jeg ser at Bryggselv har lagt ut noen nye ABC-ølsett, denne gangen uten tilhørende oppskrift på nettsiden. Har komponistene/designerne, eller hva man kaller det, lyst til å dele oppskriftene?