cjohansen
Norbrygg-medlem
KINN GAMLEGUTEN LYS STOUT
Merk at dette er en direkte nedskalering fra 4000 liter til 25 liter i gjæringskar, så den er nok ikkje heilt nøyaktig. Vær særlig obs i forhold til humlemengder.
OG 1.068 FG 1.016
Mesketemperatur 65 grader
83% Maris Otter Pale Malt
10% Amber Malt (Thomas Fawcett)
7% Crystal Malt (Thomas Fawcett)
Bitterhumle (60min før kokestopp): 60g East Kent Golding
Aromahumle (15min før kokestopp): 20g East Kent Golding
Synes kanskje mengden bitterhumle virker litt høg. Forsøk å legg oppskrifta inn i en form for oppskriftsmal (BeerSmith, BeerTools el. lignande) for å dobbelsjekke. IBU skal være 50.
Gjæres ut med WYeast 1318 London Ale III på 21 grader.
Har tenkt flere ganger at dette ligner en del på Fuller's 1845. Av det jeg finner på nett er oppskriftene omtrent helt like. Desto større grunn til å brygge dette magiske stoffet.